Zimní sezona v Krkonoších. Zloději už ukradli věci za milion, spočítala policie

Více než jeden milion korun. To je škoda, kterou už stihli napáchat zloději v Krkonošských střediscích od začátku zimní sezony. Mizí sportovní vybavení, oblečení, čtyřkolky a elektronika. Třeba ve Špindlerově Mlýně je přes zimu desetkrát víc lidí než po zbytek roku. Počet policistů, kteří je mají ohlídat, ale zůstává stejný. A vypátrat zloděje je podle mužů zákona dost náročné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pec pod Sněžkou, lyže

Pec pod Sněžkou, lyže | Foto: Michaela Vydrová

„Do současné doby jsme zdokumentovali několik případů krádeží. Jednalo se zejména o krádeže sjezdových lyží. Poté jsme dokumentovali i krádeže několika čtyřkolek, fotoaparátů a drahých bund ve Špindlerově mlýně,“ potvrzuje mluvčí trutnovské policie Šárka Pižlová.

Častou situací je, kdy si lidé nechají své lyže a další sportovní vybavení například venku před restaurací. Přitom existuje několik způsobů, jak si lidé mohou lyže uzamknout. „Tu možnost nevyužívá skoro nikdo. To samozřejmě nahrává různým nepoctivcům,“ potvrzuje Libor Capoušek, policista ze Špindlerova Mlýna.

Na svazích přibývá zraněných. Horské služby mají už o třetinu víc výjezdů než loni

Číst článek

Policisté se kvůli krádežím v krkonošských střediscích zaměřují na kontrolu odjíždějících aut. Policisty při kontrolách zajímají především střešní boxy a zavazadlové prostory.

„Bylo by docela podezřelé, kdyby v autě byly pouze dvě osoby, ale měly naloženo třeba pět nebo šest párů lyží. To už by pro nás byla určitá indicie, provézt nějakou důkladnější kontrolu a zjistit si, co to je za lyže a odkud jsou,“ dodává Capoušek.

Vypátrat zloděje lyží na horách je velmi obtížné. Policisté plánují posílit hlídky na horách o jarních prázdninách, kdy se počítá s tím, že přijede podstatně více lidí.

Kateřina Kohoutová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme