V LETu Kunovice střílel bratr bývalého člena představenstva

Pachatelem střelby v letecké továrně v Kunovicích byl Karel Musela, bratr zbrojaře a bývalého člena představenstva firmy Pavla Musely. V České televizi to potvrdil policejní prezident Vladislav Husák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po střelbě v areálu LET Kunovice zůstali tři mrtví, včetně útočníka.

Po střelbě v areálu LET Kunovice zůstali tři mrtví, včetně útočníka. | Zdroj: ČTK

Bývalý zbrojař Musela spadl za nevyjasněných okolností před lety z posedu a ochrnul. Jeho bratr zastřelil dva manažery, které pravděpodobně vinil z bratrovy nehody, a zranil ředitelku společnosti. Podle policejního prezidenta Vladislava Husáka je téměř jisté, že pak obrátil zbraň proti sobě.

„Zásahová jednotka nepoužila zbraň při tomto zákroku, takže se vší pravděpodobností to vypadá, že tento člověk spáchal sebevraždu, ale samozřejmě i to je dalším předmětem šetření,“ uvedl policejní prezident.

O motivu pachatele nechce zatím Vladislav Husák spekulovat.

„Je to otázka prošetření celé věci. My v tuto chvíli jsme se soustředili na vyřešení té situace na místě samém. A samozřejmě je otázka, jaký byl motiv toho pachatele. Co všechno zjistíme za okolnosti, to ukáže čas,“ řekl Vladislav Husák.

Také velitel policejního zásahu v Kunovicích Jaroslav Vaněk se k motivu zatím nechce vyjadřovat.

„Vyšetřování je na začátku. Já se budu vyjadřovat k tomu zákroku. My jsme ho vyhodnotili. Byly tady samozřejmě orgány, které kontrolovaly tady provedení tohoto zákroku, na vysoké úrovni. Zásahovka přijela velmi rychle, přestože nebyli ani vrtulníkem, tak tady byli při tomto provozu do několika desítek minut a v každém případě na profesionální úrovni bez, když to řekneme dneska, ztráty kytičky, protože ti, co jsou po smrti, tak se tomu nedalo zabránit,“ řekl Jaroslav Vaněk.


Zvětšit mapu

Radiožurnál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme