V Havířově zabíjel nekvalitní alkohol. Zemřeli dva lidé, další tři leží v nemocnici

V Havířově se do oběhu dostal životu nebezpečný alkohol. Dva lidé zemřeli, další tři leží ve vážném stavu v nemocnici. Vše nasvědčuje tomu, že v pití je vysoké procento jedovatého methylalkoholu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alkohol

Alkohol | Foto: Jan Rosenauer

Jde o čepovaný tvrdý alkohol, který si kupovali lidé z havířovské části Šumbark. To je velmi sociálně problémová lokalita.

Kriminalisté teď intenzivně pátrají, kdo zákazníkům tento alkohol prodával. Policisté přitom varují, aby lidé v žádném případě nepili neoznačený a hlavně pak čepovaný alkohol.

„Prvotní informace je taková, že se jedná o čepovaný tvrdý alkohol. My vyzýváme všechny občany, aby se zdrželi konzumace takového neznačeného alkoholu a zejména pak toho čepovaného. V současné době probíhá intenzivní šetření, kdy se snažíme zjistit, odkud alkohol pochází,“ potvrzuje karvinský policista Miroslav Kolatek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stanislav Janalík mluví přímo z místa o situaci ve čtvrti Šumbark ve Večerním Radiožurnálu

„Alkohol není z restaurací, ale pravděpodobně pochází ze stánkových prodejů. Očekáváme, že celou situaci prošetří jak policisté, tak možná celní správa a především Česká obchodní inspekce, protože na tyto věci město nárok nemá,“ dodává Eva Wojnarová z havířovské radnice.

Večer byly stánky ve čtvrti Šumbark obehnány páskou. Policie tak chce zjistit zdroj špatného alkoholu. Lidé se před stánky ptali, co se stalo. Někteří byli již informováni, jiní o případu neměli nejmenší tušení.

Příznaky otravy methylalkoholem jsou křečovité bolesti břicha a poruchy vidění.

Igor Maňour, Andrea Brtníková, Eva Presová, Stanislav Janalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme