V Brně se doprava kvůli stávce zcela nezastaví. Vyjedou páteřní linky

Alespoň v omezeném rozsahu a jen po určitou část dne vyjede během zítřejší stávky městská hromadná doprava v Brně. Během posledních hodin se na tom dohodli odboráři s vedením podniku i města.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brno - historické centrum.

Brno - historické centrum. | Foto: Tomáš Adamec

V provozu mají být čtyři nejdůležitější tramvajové linky, čtyři trolejbusové a tři autobusové, a to
od 5 do 10 hodin a od 14 do 19 hodin. Interval spojů prý bude maximálně deset minut.

„Počty i jízdní řády se budou upřesňovat. Základní informace o nastavení linek dáme na webové stránky. Jsem přesvědčen, že dodržíme počet spojů, intervaly a linky tak, jak bylo řečeno. Proto jsme dávali interval do 10 minut,“ řekl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

„Pokud by přišlo zaměstnanců více, tak intervaly budeme zahušťovat. Věřím, že na páteřních tramvajových linkách se můžeme dostat i na interval všedního dne, což jsou 4 minuty,“ dodal Havránek.

Podle zástupce jedné z odborových organizací Josefa Kalicha přitom nejde z jejich strany o ústupek. „Každý dosáhl svého. Doufám, že nevyšli zkrátka ani občané města Brna, protože my jsme také občané Brna, naše rodiny také používají dopravu, také by se rády dostaly do práce,“ podotkl Kalich.

Ivan Holas, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme