Státní zastupitelství podalo obžalobu v kauze vraždy v tramvaji

Městské státní zastupitelství v Praze v pátek podalo obžalobu na muže, který se přiznal k zastřelení ženy v tramvaji číslo 17. Za vraždu s majetkovým motivem, nedovolené ozbrojování a neoprávněné opatření platebního prostředku mu hrozí 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest včetně doživotí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Vražda se stala ve všední den dopoledne v únoru 2014. Čtyřiašedesátiletá žena nastoupila do tramvaje na Palackého náměstí a dojela až na konečnou v Modřanech, kde ale nevystoupila.

Až při zpáteční cestě si její spolucestující všimli, že je v bezvědomí a krvácí z hlavy. Po její smrti se policisté několikrát marně obraceli na veřejnost s žádostí o jakékoliv informace. Vypátrali i možného svědka vraždy, ani to ale posun v případu nepřineslo.

Údajný pachatel se nakonec policii přihlásil sám, a to letos v květnu, tedy více než dva roky po činu. Policie poté zveřejnila, že si oběť vybral zcela náhodně a že vražda měla loupežný motiv. Mluvčí zastupitelství Štěpánka Zenklová v pátek doplnila, že muž je stále ve vazbě. Jeho kauzou se bude zabývat pražský městský soud.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme