Obyvatelé brněnské části Bystrc vyjdou do ulic

Část obyvatel z Brna-Bystrce chce dát znovu najevo, že se jim nelíbí plány místní radnice na úpravy tamního Horního náměstí. Vyjdou do ulic, protože nechtějí, aby na Horním náměstí stál místo koutku zeleně polyfunkční dům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brno - panorama

Brno - panorama | Foto: Agentura CzechTourism

Dům s byty a obchody namísto části zeleně. Tak lze v krátkosti popsat plán jednoho soukromého investora na přeměnu Horního náměstí. Radnice Brna-Bystrce ho podporuje, většina místních lidí ale ne.

"Zhoršilo by se životní prostředí ve všech směrech, naopak služby jsou saturované," říká jeden z Bystrckých.

Starosta této brněnské městská části Svatopluk Beneš naopak tvrdí, že místo potřebuje další obchody i parkovací místa, se kterými počítá právě kritizovaný i podporovaný projekt. Zeleně pak prý mnoho ubýt nemá.

"Půdorysně by třetina z projektu nebyla zastavěna, je tam prostor vepředu, který by byl ozeleněn, byly tam vysázeny stromy," tvrdí starosta Beneš.

Proti výstavbě se ale vyslovila většina lidí z Brna-Bystrce i v oficiální radniční anketě. Navíc založili sdružení s příznačným názvem Horní náměstí. Vědět o sobě dají ve tři odpoledne, na kdy svolali pouliční happening.

Hana Ondryášová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme