Karlův most je opět přístupný. Oprava plynu se ale prodlouží

Zřejmě až několik dní potrvá oprava plynového potrubí v centru hlavního města - na Křížovnickém náměstí. V pátek večer tam z něj po neodborném zásahu unikal plyn, policie proto musela okolí havárie uzavřít, a to včetně slavného Karlova mostu. Ten už je teď znovu přístupný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

havárie na plynovém potrubí v centru Prahy

havárie na plynovém potrubí v centru Prahy | Zdroj: ČTK

Stále ale v centru Prahy platí dopravní omezení - úsek od křižovatky pravobřežního nábřeží s Národní třídou až po Křížovnické náměstí na staroměstské straně Karlova mostu je uzavřený pro veškerou dopravu. Tramvaje jezdí po náhradních trasách, odklonem přes Malou Stranu.

Radiožurnálu potvrdil uzavírku mluvčí Pražské plynárenské Miroslav Vránek: "Jednáme teď s Dopravním podnikem hlavního města Prahy. Budeme totiž muset rozebrat tramvajové koleje v ulici Křížovnická, abychom se dopracovali k našemu narušenému potrubí. Doba opravy se kvůli této komplikaci protáhne. Víc budeme vědět, až bude demontované tramvajové těleso a dostaneme se k porušenému místu."

Plynové potrubí poškodili v pátek vpodvečer dělníci při výměně starých kabelů vysokého napětí. Podle starosty městské části Praha 1 Petra Hejmy (ODS) omylem navrtali potrubí, čímž došlo k masivnímu úniku plynu. Hrozilo dokonce i jeho vznícení.

Přivolaní hasiči evakuovali z okolních domů asi stovku lidí, pražští policisté pro jistotu uzavřeli turisticky hojně navštěvovaný Karlův most. Únik plynu se ještě večer podařilo plynařům zastavit, od té doby nepřetržitě pracují na opravě.

Radek Pavlovič, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme