Zemanův poradce Nejedlý si pronajal část Hradu na oslavu narozenin

V areálu Pražského hradu se na příští pátek chystá velkolepá oslava padesátin Martina Nejedlého, nejdůležitějšího poradce prezidenta Miloše Zemana. Na přípravě oslavy se podílí také prezidentův protokol, nikdo ale nechce mluvit o tom, kdo a jak oslavu financuje. Informují o tom Hospodářské noviny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Co uvidíte při jízdě Nostalgickou linkou - Královský letohrádek

Co uvidíte při jízdě Nostalgickou linkou - Královský letohrádek | Foto: Jolana Nováková

Turistům se tak příští pátek uzavře Královská zahrada a Letohrádek královny Anny, píší HN.

Bude to vůbec první akce, kdy Hrad někomu pronajme letohrádek. Na jednotlivé paláce, sály a zahrady existuje od roku 2008 cenový sazebník.

Správci Hradu ale u každé žádosti o pronájem přísně posuzují i její účel, a pokud se jim nezdá, mohou zájemce odmítnout. Podle ceníku stojí letohrádek 260 tisíc korun na jeden den. Nejedlého jubileum bude vůbec první akcí, kdy Hrad někomu pronajme letohrádek.

Na přípravě akce se podle HN podílí také prezidentův protokol, konkrétně jeho šéf Jindřich Forejt. Nikdo však o Nejedlého oslavě nechce mluvit. „To je akce pana poradce, kterou pan prezident ani neinicioval, ani neorganizuje. Nemám k tomu co říct,“ uvedl Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Ani Martin Nejedlý neodpověděl deníku na otázky, proč k oslavě padesátin zvolil zrovna Hrad. Ignoroval i dotaz, jak bude celá akce financována. Jestli sám zaplatí pronájem a catering a zda také přispěje Kanceláři prezidenta republiky na náklady s organizací.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme