Účast voličů byla zřejmě kolem 55 procent

Volební komisaři sčítají hlasy odevzdané v letošních senátních a komunálních volbách. Podle odhadu Českého statistického úřadu by se volební účast mohla pohybovat kolem 55 procent.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda volební komise listuje v seznamu voličů pro daný volební okres.

Předseda volební komise listuje v seznamu voličů pro daný volební okres. | Foto: Tomáš Adamec

Úplné výsledky hlasování mají být známy v noci. Průběžné výsledky senátních voleb můžete sledovat zde a průběžné výsledky komunálních voleb zde.

Soutěž o senátorská křesla

Zatím v 13 volebních obvodech, kde je sečteno největší procento okrsků, by do druhého kola senátních voleb postoupil kandidát ČSSD. Nejčastěji by se v něm pak utkal s kandiátem ODS. To platí pro Tábor, Český Krumlov, Plzeň -město, Jihlava, Ústí nad Orlicí, Kroměříž, Jičín a Liberec.

Kandidát na senátora navrhovaný ČSSD by se podle částečných výsledků do druhého kola voleb do horní komory parlamentu dostal i v Pardubicích a Bruntále, kde by soupeřil s nestranickou kandidátkou, v Kutné Hoře, kde by se utkal s kandidátem nominovaným TOP 09 a v Blansku a Brně - venkov, kde by se pak podle těch dosavadních výsledků ČSSD střetla s KDU-ČSL, případně KSČM.

Ve volebním obvodě Ostrava-město zatím vítězí nezávislá Liana Janáčková, která je senátorkou a spolupracovala s ODS, jejíž kandidát je v tomto volebním obvodě zatím těsně třetí za ČSSD.

V Karlových Varech je zatím na prvním místě kandidát TOP 09 a za ním mají mezi sebou malý rozdíl kandidáti ODS a KSČM.

V Berouně, má nejvíc hlasů v senátních volbách zatím ODS, druhá je kandidátka TOP 09 a třetí až ČSSD.

Těsné jsou zatím výsledky v Mělníku, kde vede ODS, mezi kandidáty TOP09 a ČSSD je ale minimální rozdíl.

Situace v Olomouci se vyvíjí tak, že vede kandidát ČSSD a další dva mají skoro stejně hlasů - jsou to kandidáti ODS a TOP 09.

Poslouchejte volební vysílání na Radiožurnálu.

Milan Kopp, Lenka Šumová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme