Soud projedná odvolání Nečesaného proti 13 letům za pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích

Vrchní soud v Praze dnes projedná odvolání Lukáše Nečesaného, který se brání 13letému nepravomocnému trestu za pokus o vraždu kadeřnice. Soud chtěl případ projednat už v červenci, obžalovaný mladík ale uvedl, že je nemocný, a předložil lékařskou zprávu z nemocnice, kterou řídí jeho otec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Nečesaný

Lukáš Nečesaný | Foto: Veronika Hlaváčová | Zdroj: Český rozhlas

K útoku v hořickém kadeřnictví došlo v únoru 2013. Pachatel kadeřnici nejméně šestkrát udeřil do hlavy polenem a z peněženky jí ukradl 10 tisíc korun. Ženu později našel její syn, život jí zachránili lékaři.

Lukáš Nečesaný od začátku tvrdí, že je nevinný. Do kadeřnictví se prý šel jen nechat ostříhat. Už bylo ale zavřeno a tak odešel. Ženu podle něj musel někdo napadnout až po jeho odchodu.

Královéhradecký krajský soud Nečesaného v lednu 2014 poslal na 16 let do vězení. Vrchní soud trest o tři roky zmírnil a Nečesaný nastoupil do vězení. Nejvyšší soud ale loni v květnu původní verdikt pro nedostatek důkazů úplně zrušil, propustil Nečesaného z vězení a nařídil nové projednání.

Obnovený proces začal loni v říjnu. Letos v dubnu si pak Nečesaný u Krajského soudu v Hradci Králové opět vyslechl odsuzující verdikt – 13 let za mřížemi. Odvolací Vrchní soud v Praze měl případ projednávat letos v červenci.

Obžalovaný Lukáš Nečesaný mu ale přinesl lékařskou zprávu, podle které měl akutní zánět průdušek. Potvrzení dostal z liberecké nemocnice, kde je ředitelem jeho otec. Právník rodiny tehdy odmítl, že by šlo o obstrukci.

Dnes je prý už Nečesaný uzdravený a k dnešnímu odvolacímu líčení přijde.

Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme