Bradáčová pro ČRo: Budu požadovat, aby vyšetřování velkých kauz postupovalo rychle

Nově jmenovaná vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová chce, aby vyšetřování kauz bylo rychlejší a postupovalo se razantněji. Bradáčová o tom mluvila ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lenka Bradáčová

Lenka Bradáčová | Foto: Filip Jandourek

„Každý další měsíc ubírá možnosti, to znamená, ztrácí na síle jakékoli důkazy. Takže je potřeba začít rychle rozhodovat o tom, zda důkazy zajišťovat, pak ano, pokud nejsou důkazy, pak není možné uměle protahovat situaci, kdy nevíme, přešlapujeme z místa na místo. Pak musíme mít onu odvahu a říci, kauza se odkládá, protože jsme důkazy neuměli zajistit,“ řekla Bradáčová ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celý rozhovor s Lenkou Bradáčovou, která byla hostem Dvaceti minut Radiožurnálu

Nová šéfka vrchních žalobců má jasno v tom, co chce v úřadu dělat, i jaký tým si přivede. Konkrétní být ale nechce s tím, že její plány se jako první dozvědí státní zástupci.

Novou šéfku zastupitelství jmenoval po několika týdnech rozvažování ministr spravedlnosti Pavel Blažek. Své rozhodnutí zdůvodnil tím, že vhodnějšího kandidáta nenašel. Bradáčovou navrhl do čela úřadu nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman už 21. června.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme