Pět poslanců TOP 09 opustí lidovecký klub

Lidovci se otevřeně postavili proti TOP 09. Předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda vyzval pět poslanců TOP 09, kteří byli do sněmovny zvoleni za lidovce, k opuštění jejich poslaneckého klubu. Současně jim pohrozil, že pokud tak neučiní, KDU-ČSL zváží jejich vyloučení z poslaneckého klubu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyril Svoboda ve volebním štábu KDU-ČSL

Cyril Svoboda ve volebním štábu KDU-ČSL | Foto: Tomáš Adamec

Podle Miroslava Kalouska bylo setrvávání pětice poslanců TOP 09 v lidoveckém klubu pouze formální: "My rádi půjdeme. Pro nás ideje, které hájíme, a podpora našich voličů jsou dostatečným důvodem, abychom pokračovali ve své politické praxi. Útoky na KDU-ČSL nebudeme opětovat. Naopak si přejeme, aby KDU-ČSL uspěla a přejeme jí hodně štěstí."

Přehrát

00:00 / 00:00

O odchodu pěti poslanců TOP 09 z lidoveckého klubu mluvil ve Stalo se dnes Lubomír Kopeček z Fakulty sociálních studií, Masarykovy Univerzity v Brně.

Cyril Svoboda také kritizoval financování nové strany. Podle jeho odhadu kampaň TOP 09 neodpovídá deklarované ceně 20 milionů korun, sám by ji ocenil na cenu desetkrát vyšší.

"Není možné za 20 milionů pořídit kampaň tak viditelnou, jak byla viditelná kampaň TOP 09. To je fakt. Když dostaneme přesná čísla a zjistíme, které agentury jsou tak levné, tak se na ně obrátíme," uvedl předseda KDU-ČSL.

Podle Miroslava Kalouska mohou média prostřednictvím expertů účetnictví strany TOP 09 zkontrolovat: "Kterékoliv médium se rozhodne najmout si auditora, který posoudí zda čísla sedí, tak ho rádi do účetnictví pustíme. Zdůrazňuji, že jsme jediná politická strana, která zveřejňuje své sponzory a neptáme se na ty utajené jiných stran."

Věra Pfeifferová, Barbora Mocová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme