Šéf KSČM Filip trvá na odvolání místopředsedů Dolejše a Miloty

Šéf Komunistické strany Čech a Moravy Vojtěch Filip trvá na odvolání místopředsedů Jiřího Dolejše a Čeňka Miloty. Oba figurovali v kauze lobování za změnu loterijního zákona.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda KSČM Vojtěch Filip.

Předseda KSČM Vojtěch Filip. | Foto: Tomáš Adamec

Deník Mladá fronta Dnes vyslal za představiteli politických stran člověka, který se představil jako majitel neexistující sítě heren. Nabízel jim milion korun za to, že novelu upraví ve prospěch loterijních firem. Oba politici byli ochotni tyto peníze přijmout. Vstřícně se zachoval i poslanec TOP 09 Ladislav Šustr, který už rezignoval.

Předseda KSČM v České televizi řekl, že pokud oba místopředsedové neodejdou, navrhne jejich odvolání. Pokud by ve vedení zůstali, pohrozil rezignací.

"Já si myslím, že prokázali, že nezvládají svou funkci. Nechápu, jak někdo může jednat s kýmkoli naším jménem, neověřit si jeho totožnost, případně jeho podnikání. To je neodpustitelné," řekl Filip.

O osudu obou místopředsedů by měl rozhodovat výkonný výbor ústředního výboru strany, který Filip svolal na úterní ráno. Jiří Dolejš už v sobotu řekl, že nemá důvod odstoupit.

"Já osobně necítím ze své strany nejmenší vinu, myslím, že jako provokace to bylo dost nešťastné a v našem případě nedotažené. Nedostali z nás žádný výrok, který by byl nejen napadnutelný, ale který by i politicky mohl vypadat špatně," uvedl Dolejš.

Také Milota v prohlášení pro média tvrdí, že se nedopustil ničeho, co by mohlo diskreditovat KSČM.

Igor Maňour, Michaela Vetešková, Šárka Slezáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme