Poslance Šustra by měl kvůli aféře nahradit Jan Grůza

Poslance Ladislava Šustra, zvoleného za KDU-ČSL a nyní nezávislého kandidáta za TOP 09, který po nejnovější aféře rezignuje na posty v Poslanecké sněmovně a v dozorčí radě Sazky, by měl nahradit bývalý poslanec KDU-ČSL Jan Grůza. Ten je zároveň současným předsedou dozorčí rady Pozemkového fondu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sobotní MF Dnes totiž napsala, že zástupci KSČM a TOP 09 byli za milion korun ochotni slíbit, že se pokusí změnit chystanou novelu zákona o loteriích ve prospěch svého sponzora.

TOP 09 už Šustra vyškrtla z volební kandidátky, na které byl na čtvrtém místě. Lídr strany Miroslav Kalousek zároveň Šustrovo jednání označil za individuální selhání.

Do aféry se podle MF Dnes zapletli i místopředsedové KSČM Čeněk Milota a Jiří Dolejš. Předseda komunistů Vojtěch Filip proto žádá po vysvětlení, případně po jejich rezignaci. Dolejš už ale Radiožurnálu řekl, že ke svému odstoupení nemá důvod.

ČRo 1 - Radiožurnál, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme