Zlatý biker Kulhavý k olympijskému závodu: Bylo to strašně těžké

Před olympijským závodem nepatřil podle výsledků v letošní sezóně k hlavním adeptům na vítězství. Ale biker Jaroslav Kulhavý to nakonec dokázal. V Londýně porazil o jedinou sekundu druhého Švýcara Nina Schurtera a získal čtvrté zlato pro Českou republiku na letošních Hrách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Kulhavý si dojel pro olympijské zlato

Jaroslav Kulhavý si dojel pro olympijské zlato | Zdroj: ČTK

Obrovská gratulace k olympijskému vítězství a ke zlaté medaili. Vy jste si opravdu schovával to první vítězství v sezóně až na ten nejdůležitější závod.

Přesně tak. Já vím, že mě všichni pohřbili a moc lidí mi nevěřilo, ale lidé kolem mě mi důvěřovali nebo mi minimálně neříkali, že mi nevěří. V tom jsem byl silný. Přeci jen už mám něco za sebou. Je to úžasné.

Přehrát

00:00 / 00:00

S čerstvým olympijským vítězem Jaroslavem Kulhavým mluvil bezprostředně po dojezdu Tomáš Kohout

Na druhou stranu je to možná lepší. Nebyl na vás tak velký tlak.

Určitě. Byl to také jeden z takových mých plánů. Jsem rád, že se to povedlo.

Jaký byl ten samotný závod? Já vás obdivuji, že stojíte na nohou. Bylo to rychlé od samotného začátku.

Bylo to strašně těžké, ten závěr byl o nástupech, což nemám rád. Nejraději bych, aby se to rozhodlo ve výkonnosti a byly mezi námi nějaké rozdíly. Byly části tratě, kdy jsem si jel ‚výlet,‘ ale pak tam byly tři kopce, kde mě docela ‚natahovali‘ a bylo to hodně nepříjemné. Z těchto úseků jsem měl trochu obavy. Nemám tento styl závodů rád.

Biker Jaroslav Kulhavý je olympijským vítězem. Česko slaví čtvrté zlato

Číst článek

A co ten brutální vrchařsko-sprinterský závěr?

Nahoře jsem viděl akorát mlhu, ale byl jsem tam první, což bylo důležité, i když mě tam potom stejně někdo ‚přelít,‘ což jsem nečekal, ale věděl jsem, že tady před cílem je ještě jedna šance a byl jsem tam dřív. Myslím si, že mi pomohlo i kolo, kdy mi tam tolik nepodkluzovalo to celoodpružené a měl jsem tam lepší trakci a zbytek sil jsem dokázal přenést lépe na to kolo.

Na trati povzbuzovali Kulhavého nejen blízcí, ale i Věra Čáslavská

Číst článek

Na horském kole jste mistr světa, olympijský vítěz, mistr Evropy, vítěz světového poháru. Dokázal jste všechno, takže teď už to bude na silnici?

Uvidíme. Možná bych si to zkusil, je to pro mě výzva a bude záležet na nabídkách, takže teď mě čeká ten příjemný čas, kdy se bude o tom bude jednat, bude se slavit a už mě žádné stresy nečekají.

Jaká je teď momentální radost z vítězství krátce za cílem?

Úžasné, úžasné, nevěřil jsem pár let dozadu, že to dokážu, a najednou se to povedlo a myslím si, že je to neuvěřitelné. Hlavně po tom loňském roce.

Tomáš Kohout, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme