První dojmy z Ria: Problémy se vyřeší a sluníčko má ještě sílu, říká David Kostelecký

Sportovat budou společně za Česko, ale do dějiště olympijských her přijíždějí po skupinách. V té, která přistála v Riu de Janeiru v pátek v podvečer, byli i sportovní střelci. Mezi nimi také olympijský šampión z Pekingu David Kostelecký.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec David Kostelecký.jpg

Střelec David Kostelecký.jpg | Foto: Český olympijský výbor

Už jste dorazil do olympijské vesnice, nebo jste pořád na cestě?

Pořád jsme ještě na cestě, protože jsme museli odevzdat zbraně na letišti. Musíme je nechat zkontrolovat a to zabere vždycky trošku času.

Určitě jste slyšel o stížnostech Australanů či Španělů na ubytování. Nemáte z toho trošku strach?

Přehrát

00:00 / 00:00

Na první dojmy po příletu se Davida Kosteleckého zeptal Vojtěch Bidrman

Myslím, že to bude v pohodě. Na každé olympiádě se musí vyřešit nějaké problémy. My jsme z generace, která jezdila na pionýrské tábory, takže strach nemáme, určitě to přežijeme.

Jste na pátých olympijských hrách, takže můžete srovnávat. Z toho, co jste za těch několik chvil v Riu stačil pochytit, máte tušení, jaké hry budou?

Je to poprvé, co je hostí Jižní Amerika, takže je otázka, jak se toho zhostí. Věřím, že přes problémy, o kterých slyšíme, že tu jsou, se to rozjede a budou to dobré olympijské hry.

Čeští střelci vždy přivezli z olympijských her medaili. V Riu jich ale bude soutěžit jen pět

Číst článek

Třeba atleti hodně sledují klimatické podmínky. Jaké počasí vás v Riu přivítalo?

Když jsme dosedli na letiště, bylo hodně pod mrakem a teplota byla kolem 18 stupňů. Ale teď vysvitlo sluníčko a je vidět, že má ještě sílu.

Na přírodě už je vidět, že tu je podzim, ale věřím, že počasí bude takovéhle - slunečné a kolem 25 stupňů. Předpověď to říká, takže doufáme.

Kromě obecných problémů jako byly stavba sportovišť a infrastruktury, virus zika nebo obavy z terorismu se třeba vodní sportovci pozastavovali nad kvalitou vody. Mají z něčeho obavy i střelci?

Zažil jsem už 4 olympijské hry a na každých byla nějaká hrozba. Patří to k tomu, je to jedna z největších sportovních akcí a bohužel tyhle věci v dnešním světě hrozí. Každý má právo to odřeknout ze strachu, ale my sportovní střelci jsme odolní.

Kdy si půjdete vyzkoušet střelnici a jak budete trávit týden do zahájení?

Zítra se pojedeme podívat, jestli nám dorazily zbraně, možná naplánujeme nějaké tréninky. Podle prvních tréninků bychom udělali nějaký finální plán až do závodu.

Nebudeme se pouštět do velkých akcí. Tréninků nám asi nepovolí moc, takže budeme odpočívat, trénovat a těšit se, až to konečně přijde.

Vojtěch Bidrman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme