Předseda ČOV Kejval zkontroloval sportoviště v parku na Lipně. Lidé očekávají velké zážitky

V době konání olympijských her v Brazílii se bude sportovat také v okolí lipenského jezera. Součástí parku Rio – Lipno, který bude oficiálně otevřen pátého srpna, bude celá řada sportovišť. Dnes na jejich kontrolu vyrazil předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lipenská přehrada

Lipenská přehrada | Zdroj: ČTK

Jedním z vrcholů šestnáctidenního programu by se mohl stát přílet olympioniků přímo na Lipno.

„Jestli to bude vrchol, to se ukáže. Když přijedou medailisté, tak věřím, že si to nikdo nenechá ujít, a když by se sportovcům nedařilo, tak by to asi taková sláva nebyla, ale my jsme optimisté a pevně tomu věříme. Máme v Riu spoustu želízek v ohni, takže já věřím, že to dopadne,“ říká Kejval.

Prohlédl si stav sportovišť a pojmenoval, co je třeba ještě upravit a nachystat. Ti, kteří se pohybují na Lipensku už teď, mají dílčí představu o tom, co se bude v rámci parku Rio – Lipno dít.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přílet olympioniků přímo na Lipno by se mohl stát jedním z vrcholů programu

„My se na to moc těšíme, protože si myslíme, že taková akce tady ještě nebyla. Jsme zvědaví, jaké tady budou sporty a jaké olympijské tváře uvidíme. Myslím, že to bude pro všechny velký zážitek,“ rozvyprávěla se paní Šárka, která se u Lipna pohybuje velmi často stejně jako Ivo.

„Pojedu se podívat i do Rio parku, protože mě to zajímá a bude to určitě velká událost,“ uvedl. Podle starosty Horní Plané Jiřího Hůlky je důležité, že sportoviště budou k dispozici i po ukončení olympijských her.

„Máme připravená tři sportoviště, což u nás má být tenis, badminton a fotbal. Ještě dolaďujeme poslední věci, takže třeba na fotbalovém hřišti dáváme nové střídačky, které jsou součástí balíčku, který tady po olympiádě zůstane.“

Stejně jako má olympijský park tisíce příznivců, objevují se i kritická slova. Na ně reagovala olympijská vítězka Kateřina Neumannová.

„Na celé té akci pracoval velký tým lidí. Měla jsem možnost být součástí příprav a všichni dělali maximum, aby to tady bylo hezké. Kritici se ukážou vždycky. Myslím, že by se mělo ocenit to, že olympijský výbor vůbec takovou akci pro lidi dělá, protože to není jeho hlavní úkol a to, že díky Jirkovi Kejvalovi, který má drajv a neustále vymýšlí nové věci, tak si myslím, že by se to mělo spíš ocenit než kritizovat,“ dodala Neumannová.

Kamil Jáša, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme