Němec Rosberg vyhrál VC Belgie F1. Lídr seriálu Hamilton dojel po startu z 21. místa třetí

Německý pilot Nico Rosberg dnes vyhrál Velkou cenu Belgie vozů F1 a oslavil svůj 20. triumf v kariéře. Na druhém místě na dráze ve Spa cílem projel Australan Daniel Riccardo před lídrem šampionátu Lewisem Hamiltonem z Velké Británie, který do závodu startoval z předposledního 21. místa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Němec Nico Rosberg na dráze ve Spa

Němec Nico Rosberg na dráze ve Spa | Zdroj: Reuters

Úvod letošní Grand Prix Belgie ovlivnila řada kolizí a nehod. Hned v první zatáčce po startu se do kontaktu dostali oba jezdci Ferrari Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen, výsledkem čehož bylo poškození vozů a ztráta pro oba závodníky italského týmu.

Bez újmy neprojel první zatáčkou ani z druhého místa startující Max Verstappen z Red Bullu, jenž kolidoval s Räikkönenem a musel do boxů pro nové přední křídlo.

Průběh závodu následně v šestém kole narušila těžká nehoda dánského pilota Kevina Magnussena, po které byl závod kvůli opravě bariér zastaven. Podle prvotních zpráv by však jezdec Renaultu neměl být vážněji zraněn.

Po restartu se ve vedení bezpečně držel Rosberg, jenž v následném průběhu závodu nedal svým pronásledovatelům příliš šancí a dojel si pro jasné prvenství.

Osmnáct bodů za druhé místo si zajistil Australan Ricciardo, který se na rozdíl od jeho rivalů vyvaroval jakýchkoliv kolizí.

Po relativně klidné stíhací jízdě byl v cíli jako třetí odmáván Hamilton před dvěma jezdci týmu Force India – čtvrtým Nikem Hülkenbergem a pátým Sergiem Pérezem.

„Byl to skvělý víkend. Děkuji týmu a chtěl bych také pogratulovat Lewisovi k třetímu místu po startu zezadu,“ uvedl po dojezdu vítěz Rosberg.

Po 13 z celkových 21 závodů se v čele mistrovství světa i nadále drží Hamilton, který má devítibodový náskok před týmovým kolegou z Mercedesu Rosbergem.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme