Jízda na skifu s olympijským medailistou? Na Lipně bude příležitost

Olympijský park na Lipně, který otevírá příští pátek, slibuje velmi netradiční zážitky. V okolí největší české přehrady bude od příštího víkendu možné zažít atmosféru sportovního svátku v Riu de Janeiru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: ASC Dukla

Návštěvníci mají šanci potkat spoustu známých tváří a na lodi je může svézt například olympijský medailista ve skifu Václav Chalupa. Jak taková jízda bude vypadat, si vyzkoušel v Praze na Vltavě reportér Jakub Marek.

Setkání s Chalupou a seznámení s lodí proběhlo v loděnici pražské Slavie pod Jiráskovým mostem. Pro Jakuba Marka to byla vůbec první zkušenost se skifem.

„Je to závodní vratká loď, ale já myslím, že se mnou se nemáte čeho bát,“ ujišťuje bývalý olympionik reportéra.

Základní poučku pro začátečníky Chalupa nijak složitě nevysvětloval, jen podotkl, že nejdůležitější je udržet rovnováhu.

Přehrát

00:00 / 00:00

V olympijském parku na Lipně se mohou návštěvníci svézt na skifu s veslařem Václavem Chalupou

„Pokud byste seděl sám na skifu, tak to bude hodně složité, ale teď si sedneme spolu do dvojskifu a tam tu stabilitu zařídím já,“ ujišťoval Chalupa a následoval pokyn: pravou nohou si stoupněte do lodě.

„Zatím to není až tak vratké. Jede to rychleji než pramice. Tlačit vesla z lodě, to se lehko řekne. Musím říct, že po dnešku mám mnohem větší obdiv k veslařům, protože to není úplně koordinačně jednoduchý sport,“ užíval si premiéru na skifu Jakub Marek a dodal: „Parádní ranní projížďka po Vltavě.“

A podobně to bude probíhat i v olympijském parku na Lipně. „Tam budu vozit veřejnost a nadšence. Budeme tam mít trošku jiné typy lodí, ne závodní, protože na nich je opravdu těžké veslovat. Budou tam gigové lodě, které jsou širší, spíš turistické. Lipno je známe tím, že to je malé české moře. Vítr se tam dokáže rozfoukat a udělat velké vlny,“ vysvětluje veslař.

Jakub Marek, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme