Házenkáři Plzně mají po vítězství nad Duklou třetí titul za sebou

Házenkáři Plzně získali potřetí za sebou extraligový titul. Ve finále porazili nejlepší tým základní části Duklu Praha 3:1 na zápasy, v posledním utkání vyhráli doma 24:19. Celkově Západočeši ovládli ligu pošesté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házenkáři Plzně slaví zlatý hattrick

Házenkáři Plzně slaví zlatý hattrick | Zdroj: ČTK

Už po 43 vteřinách od zahájení hry dostal po srážce s Kotrčem červenou kartu domácí Linhart, ale Plzeň to z míry nevyvedlo. Vstřelila první čtyři branky zápasu a pětačtyřicetiletého gólmana Motlíka na druhé straně poprvé překonal až v osmé minutě Kastner.

Plzeň posléze vedla už 8:3, ale další úsek první půle jí příliš nevyšel. Dukle se rozchytal Petržala a hosté se dotáhli až na rozdíl jediné branky.

Podobný průběh měl rovněž začátek druhého poločasu. Plzeňský náskok nejprve za Motlíkovy mocné podpory v brankovišti vystoupal až na 15:10, pak zase klesl jen na dva góly. I další těžkou chvilku ale domácí tým přečkal a poslední okamžiky před dovršením mistrovského hattricku se už odehrávaly za skandovaného potlesku nadšené haly.

„Byl to strašně náročný zápas. Dukla se vydala ze všech sil a hrála výborně," řekl České televizi Radek Motlík, který z Plzně odchází a bude hrát ve slovenském klubu MŠK Považská Bystrica.

Dukla nastoupila v sezoně proti Plzni šestkrát, ale porazit ji dokázala pouze jednou - ve druhém duelu finálové série. Na další titul Pražané čekají od roku 2011.

Skončila i série o třetí místo a bronzové medaile si v ní zajistily Hranice. Čtvrtý zápas s Karvinou vyhrály až po dramatu v sedmimetrových hodech a celkově zvítězily 3:1.

Play off házenkářské extraligy mužů:
Finále - 4. zápas:
Plzeň - Dukla Praha 24:19 (11:10)
Nejvíce branek: Jonáš 5, Poloz a M. Tonar po 4/1 - Kastner 5/3, Syřínek 4, Kotrč a Sviták po 3. Rozhodčí: Horáček, Novotný. ČK: 1. Linhart (Plzeň). Diváci: 1650. Konečný stav série: 3:1.

O 3. místo - 4. zápas:
Karviná - Hranice 31:31 po prodl. (28:28, 14:16), sedmimetrové hody 2:4
Nejvíce branek: S. Mlotek 7, Gelnar a Frančík po 5, Paululik 5/5 - Rachač 10, Hastík 6, Čadra 5. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Sedmimetrové hody: 6/5 - 3/2. Vyloučení: 5:9. ČK: 49. Lefan (Karviná). Diváci: 637. Konečný stav série: 1:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme