Cyklista Vakoč před Tour de France: Je to absolutní nadšení, splněný sen

Talent ukazoval vždycky a už loni se stal cyklistickým mistrem Česka. V dresu národního šampiona si zapisoval vítězství na světových závodech. A na kontě má Petr Vakoč i start na třítýdenním „etapáku“, ale sám ví, že loňské Giro d'Italia přebije už zítřek. Poprvé v kariéře šlápne do pedálů v pelotonu Tour de France.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Vakoč si bronzem z Evropských her splnil tajný cíl se kterým do Baku přiletěl

Petr Vakoč si bronzem z Evropských her splnil tajný cíl se kterým do Baku přiletěl | Foto: Michal Jurman

„Je to absolutní nadšení, splněný sen. Myslím, že to na mě dolehne ještě mnohem víc a tahle euforie mi pomůže projít tuhle náročnou Tour.“

Ve třiadvaceti letech patří závodník týmu Etixx k deseti nejmladších, kteří se na letošní Tour de France vydají. A už první etapa bude pro Vakoče obrovským zážitkem.

„Moc si to ani představit nedokážu, protože jsem slyšel, že to je mnohem větší a intenzivnější než Giro,“ tvrdí Vakoč, který zažil Tour de France zatím jen jako divák. Před lety v Morzine.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Je to absolutní nadšení, splněný sen. Myslím, že to na mě dolehne ještě mnohem víc a tahle euforie mi pomůže projít tuhle náročnou tour

„Bylo to úžasné, moře lidí, skvělá atmosféra, ale nedokážu si představit, jak to bude vypadat z pohledu závodníka,“ říká závodník, který se ale do této role dostane záhy.

Bude to při startu první etapy u známého klášter Mont Saint Michel. Tour je obrovská výzva a raději na ni pojede sbírat zkušenosti než jako lídr na World Tour okolo Polska. Loňský mistr republiky je s rolí, jakou bude na Tour mít, smířený a čeká ho dřina pro lídry.

„Jsem s tím smířený a těším se na tu roli. Vím, že jsem dost univerzální jezdec, tak budu mít hodně práce v těch rovinatých etapách pro Marcela Kittla. V kopcovatých bych zas měl být k ruce Danu Martinovi, přece jenom těch vrchařů tam tolik není, takže budu mít dost práce,“ uzavírá Vakoč.

Kromě Petra Vakoče pojedou letos Tour i Roman Kreuziegr a Jan Bárta.

Tomáš Kohout, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme