Čekání basketbalových fanoušků končí. V Severní Americe startuje nový ročník NBA

V noci na středu startuje další ročník basketbalové NBA. V nadcházející sezoně nejprestižnější basketbalové ligy by po dvou letech neměl chybět ani český zástupce. Tomáš Satoranský totiž figuruje na soupisce Washingtonu a je tedy blízko k tomu, aby se stal v pořadí čtvrtým Čechem v NBA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový ročník NBA se blíží. I letos s českým zástupcem

Nový ročník NBA se blíží. I letos s českým zástupcem | Zdroj: Reuters

Jiří Zídek, Jiří Welsch a Jan Veselý. Pouze tři čeští hráči doposud okusili, jaké je to zahrát si ve slavné NBA. Již v noci na pátek by však toto trio mohl rozšířit Tomáš Satoranský, jehož Washington vyzve Atlantu.

Satoranský však ani zdaleka nebude jediným zástupcem evropského basketu v NBA. V rámci 71. ročníku zámořské ligy by se totiž vedle něj mělo představit i dalších 112 hráčů starého kontinentu, čímž by měl být překonán dosavadní rekord.

Případné celkové vítězství Satoranského Washingtonu by však bylo velkým překvapením. Za favorizované celky soutěže jsou totiž považovány jiné týmy, především pak poslední finalisté - hráči Clevelandu, kteří obhajují loňský triumf, a Golden State.

Durant myslel při odchodu z Oklahomy na sebe. Chci vyhrávat, hlásí basketbalista před startem NBA

Číst článek

Basketbalisté Golden State byli experty za velké favority považováni už vloni, ale ve finále parta kolem Stephena Curryho titul nakonec nevybojovala. Válečníky před letošní sezonou posílil hvězdný Kevin Durant, jenž změnil dres i proto, aby se konečně dočkal triumfu v play-off.

Vedle Clevelandu a Golden State na úspěch pomýšlí i San Antonio a to přesto, že se bude muset obejít bez Tima Duncana, jenž v létě ukončil svou bohatou kariéru, během níž oslavil i pět titulů v NBA.

Základní část, které se zúčastní 30 týmů, potrvá až do 12. dubna, kdy bude mít každý celek na svém kontě 82 zápasů.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme