Šestapadesátiletý Váňa opět vyhrál Velkou pardubickou

Žokej Josef Váňa vyhrál s Tiumenem 119. Velkou pardubickou. Favoritka Sixteen skončila o tři délky druhá. Pro Josefa Váňu staršího to je šesté vítězství na nejslavnějším českém dostihu jako žokeje a sedmé jako trenéra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Váňa vyhrál Velkou pardubickou

Josef Váňa vyhrál Velkou pardubickou | Zdroj: ČTK

Tempa v úvodu dostihu se ujal Red Dancer, Sixteen, která měla těsně před startem kurz na vítězství 1,8:1 se s žokejem Josefem Bartošem držela v závěsu.

Jako první pole opustil Hirsch s Dušanem Andrésem, který nezvládl Velký Taxisův skok, hned na další překážce odmítl skočit Lucky Nellerie. Těžký povrch na pardubickém závodišti, které těsně před závodem promočila dešťová přeháňka, nedovoloval koním rychlé tempo.

Z šestadvaceti startujících vypadl jako třetí Lucky Luk, který shodil jezdce Jason Maguire na dropu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vítězem Velké Josef Váňa

Zlom přišel na Anglickém skoku. Tam na šesté pozici běžící Mr Big špatně došlápl, zbrzdil zbytek startovního pole a Tiumen se Sixteen a Numero Due měli rázem náskok tří délek. Na posledním skoku se Tiumen s Josefem Váňou v sedle přehnal přes své soupeře a do cíle doběhl s náskokem 3 délek na druhou Sixteen.

Pro Josefa Váňu to je šestý triumf na Velké pardubické. Symbolu nejpopulárnějšího překážkového dostihu v kontinentální Evropě přitom bude 20. října sedmapadesát let.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme