Volejbalisté nepostoupili na ME ze základní skupiny, uhráli jediný set

Téměř jen teoretickou šanci na postup ze základní skupiny evropského šampionátu v Turecku sebrali českému celku Italové, když podlehli Srbsku 1:3. K postupu přitom český tým potřeboval třísetovou prohru Itálie a zároveň stejně lehce porazit Bulharsko. S tím nakonec prohráli 1:3 a mohou být rádi za jeden uhraný set, první a poslední na turnaji.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ME Turecko volejbal - logo

ME Turecko volejbal - logo | Foto: Český volejbalový svaz

Český tým v zápase ztratil hned první sadu poměrem 19:25, ale o tu druhou se stejně jako v předešlých duelech bojovalo. Nakonec ho český tým získal 25:23 a se značnou úlevou, že na jeho kontě nebude nula, odehrál zbývající sady s výsledky 20:25 a 17:25. Tak špatné vystoupení na mistrovství Evropy zaznamenala volejbalová reprezentace naposledy v roce 1991, kdy stejný počet setů získali dokonce z pěti utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak viděl utkání Česko - Bulharsko Pavel Petr

Jistotu postupu do dalších bojú mají ze skupin v Istanbulu Bulharsko, Itálie a Srbsko, dále pak Rusko, Nizozemsko a Finsko. Ze skupin v Izmiru postupuje Polsko, Řecko, Slovensko, Francie, Německo a obhájce titulu ze Španělska. Český tým skončí na děleném 13. místě.

Předzápasové prognózy hovořily jasně. Český tým po výhře Srbska nad Itálií 3:1 ztratil veškeré naděje na postup do čtvrtfinálové skupiny. Proti Bulharsku, jednomu z největších favoritů evropského šampionátu, proto čeští volejbalisté hráli uvolněně a bez respektu. Nakonec z toho byl nejlepší výkon na turnaji. ,, Nastoupili jsme do toho s čistou hlavou, a je škoda, že jsme takhle nehráli s Italama o zápas dřív. Chtěli jsme se s našimi fanoušky rozloučit důstojným výkonem a to se nám, myslím, podařilo"

Pochvaloval si nahrávač Jaroslav Škach. Istanbul ale opouští česká výprava už po základní skupině a bez jediné výhry. ,, Srbové byli někde jinde než my, ale Italové byli hratelní. Tam byla šance, ale ten zápas nám totálně nevyšel."

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalisté po Bulharsku

Co tedy výsledek podle Jaroslava Škacha znamená? Zklamání nebo realitu při pohledu na soupeře, které los Česku přisoudil? ,, Zklamání to určitě není, spíše realita kde se nachází český volejbal a kde jsou naši soupeři ze skupiny."

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme