Čtenáře čeká druhý Velký knižní čtvrtek. O přízeň se utká dvanáct titulů

Velký knižní čtvrtek přinese na pulty českých knihkupců tucet novinek. Už zítra si budou moci zájemci koupit třeba nejnovější knihy Salmana Rushdieho nebo Petry Hůlové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kniha

kniha | Foto: Fotobanka stock.xchng

Velký knižní čtvrtek zítra odstartuje už podruhé. Již první ročník byl hodně úspěšný. Knihkupcům se zvýšily tržby, a to dost podstatně, o 25 až 60 procent. Akce tedy měla i finanční efekt, nicméně dalším cílem byla pomoc s orientací. Nabídka je bohatá, a tak možná neškodí na některé tituly upozornit.

Zítra se představí celkem dvanáct titulů. Mezi nimi nová kniha Petry Hůlové Čechy země zaslíbená, dál třeba novinka britského spisovatele Simona Mawera Dívka, která spadla z nebe.

Přehrát

00:00 / 00:00

Velký knižní čtvrtek představila Eva Rajlichová

Knihkupci ale nejvíce sázejí na vzpomínkovou knihu Pražská zima. Napsala ji bývalá americká ministryně zahraničních věcí Madeleine Albrightová. Ta prý má šanci zabodovat podobně jako loňský absolutní vítěz prodejů Umberto Eco a jeho Pražský hřbitov.

Obecně na rozdíl od Západní Evropy Češi dávají přednost beletrii. Velmi rádi čtou kuchařky, severské detektivky a stále ještě upírské ságy.

Eva Rajlichová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme