Na obrazovky se vrací legendární Modrá planeta s Davidem Attenboroughem

Britská BBC přichystala na letošní rok pokračování jednoho ze svých nejúspěšnějších projektů. S Davidem Attenboroughem se budeme moc znovu vypravit na fascinující cestu do hlubin oceánů v seriálu Modrá planeta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

potápění, potapěč, moře, oceán, korálový útes

potápění, potapěč, moře, oceán, korálový útes | Foto: Fotobanka Pixabay

Televize BBC oznámila pokračování velmi úspěšného projektu Modrá planeta. Stejně jako před 15 lety se na výrobě opět bude podílet legendární britský přírodovědec a moderátor David Attenborough, který oslavil 90. narozeniny.

Přírodopisné seriály z dílny BBC prosluly díky jeho hlasu, působivému zpracování skvělých záběrů a vynikající hudbou. I proto uživatelé Česko-Slovenské filmové databáze na první dvě místa mezi nejlepšími seriály řadí obě série projektu Zázračná planeta právě z této dílny.

Modrá planeta před 15 lety znamenala přelom v žánru přírodopisných seriálů i díky použitým technologiím. BBC slibuje, že nová série nebude jiná. Materiál natáčela poslední tři roky a vyvinula kvůli tomu řadu speciálních technologií, které umožnily získat dřív nemyslitelné záběry v dosud neviděné kvalitě.

Filmařům a vědcům se během natáčení také podařilo objevit několik úplně nových druhů a natočit záběry zvířat, která dosud v jejich přirozeném prostředí nikdo nezachytil.

Ondřej Himmer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme