Čína hlásí rekord v návštěvnosti kin, zasloužil se o to film o nástupu komunismu k moci

Čínský velkofilm o nástupu komunismu k moci trhá rekordy návštěvnosti.Jen během prvního dne promítání snímku The Founding of A Republic byly prodány lístky v přepočtu za 37 milionů korun a do konce tohoto víkendu se očekávají tržby ve výši 250 milionů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filmový pás

Filmový pás | Foto: Fotobanka stock.xchng

Dílo bylo uvedeno u příležitosti oslav 60.výročí vzniku ČLR.

Film dokumentující nástup komunistů k moci v čele se zakladatelem ČLR Mao Tse-tungem zcela vytlačil snímky z produkce amerických studií. Rekordní návštěvnost umožnilo uvedení snímku v celkem 1450 kinech po celé zemi, promítat se navíc bude i ve více než 10 zemích včetně Thajska či Nového Zélandu.

Ve filmu, v čínštině nazvaném Ťien Kuo Ta Jie hraje téměř 200 největších hvězd čínské a hongkongské kinematografie, mezi kterými nechybí ani akční hrdinové Jackie Chen a Jet Li.

Podle autorů velkofilmu nebyla jeho výroba příliš nákladná, a to i proto, že většina herců nedostala žádný honorář. Jak uvedli, jde totiž o narozeninový dárek rodné zemi.

Robert Mikoláš, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme