Legendární Black Sabbath vystoupí v Praze. Prý úplně naposled

The End, tedy Konec. Tak se jmenuje turné, na které vyrazila legendární heavymetalová kapela Black Sabbath. V původní sestavě, tedy i se zpěvákem Ozzy Osbournem, dnes vystoupí i v Praze. A prý to bude doopravdy naposled.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Black Sabbath

Black Sabbath | Foto: oficiální Facebook Black Sabbath

Kapela, která stvořila heavy metal - tak jsou často Black Sabbath označováni. A právem. Čtveřice z anglického Birminghamu byla v sedmdesátých letech jakýmsi protipólem The Beatles. Temným a mystickým protipólem.

Kvůli jeho častému užívání drog a alkoholu Black Sabbath v roce 1978 vyhodili zpěváka Ozzyho Osbourna. Od té doby se členové kapely často měnili.

Přehrát

00:00 / 00:00

Legendární heavymetalová kapela Black Sabbath vystoupí večer v Praze. Více od redaktora Vojtěcha Kovala

V původní sestavě i s Osbournem pak začali Black Sabbath znovu příležitostně vystupovat v devadesátých letech. Teď ale oznámili definitivní konec.

"Bude to těžké najednou říct: Tak, a je konec. Ale do té doby si to budeme co nejvíc užívat," řekl před začátkem The End tour kytarista Tony Iomi, jediný člen, který v kapele vydržel od úplného začátku.

Na posledním turné chtějí Black Sabbath svým fanouškům poděkovat za přízeň a věrnost, které jim všechna ta léta věnovali. V pražské O2 areně proto zahrají hlavně starší hity ze 70. let.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme