Třinečtí Oceláři vyhráli i posedmé. Vítěznou sérii Chomutova zastavily Pardubice

Hokejová Tipsport extraliga pokračovala v úterý šesti zápasy sedmého kola. Zatímco Třinec i po sedmi duelech drží neporazitelnost, chomutovští Piráti doma podlehli Pardubicím a zaznamenali první letošní prohru. Již šestou výhru za tři body pak přidala brněnská Kometa, která díky tomu drží v tabulce druhé místo za Třincem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Třince porazili Olomouc a drží neporazitelnost

Hokejisté Třince porazili Olomouc a drží neporazitelnost | Zdroj: ČTK

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Zajímavý náboj nabídl zápas mezi domácí Olomoucí a Třincem. V dresu hanáckého celku totiž na led vyjel 17letý obránce Jakub Galvas, zatímco za Oceláře do duelu nastoupil jeho otec Lukáš Galvas. Historicky první souboj otce proti synovi v české extralize nakonec vyzněl pro staršího z nich, když Třinec vyhrál 2:1 a udržel vedení v tabulce.

Hlavní podíl na výhře Ocelářů měl bývalý reprezentační útočník Zbyněk Irgl, který nejprve ve 31. minutě srovnal z přesilovky a posléze ve třetí třetině přidal vítězný gól.

Branky a nahrávky: 18. Burian (Jaroměřský) - 31. Irgl (Adamský), 45. Irgl (Polanský, Linhart). Rozhodčí: Šír, Čech - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváků: 4391.

Vítkovice - Karlovy Vary 3:2 po nájezdech (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)

Karlovy Vary měly po šesti kolech na svém kontě jedinou výhru a tento stav platí i po jejich úterním duelu ve Vítkovicích. Západočeši sice měli lepší vstup do utkání, když se zásluhou Dujsík a Fleka dostali do dvoubrankového vedení, ale domácí posléze dokázali stav utkání otočit.

Domácí však o své výhře rozhodli až v samostatných nájedech, takže si Karlovarští z dlouhé cesty na východ odvezou alespoň jeden bod. K posunu z předposledního místa v tabulce jim to ale zatím nepomohlo.

Branky a nahrávky: 26. O. Roman (Sloboda, Baranka), 45. Szturc (Klok), rozhodující sam. nájezd O. Roman - 6. Dujsík (Gorčík, Matuš), 14. Flek (Dujsík). Rozhodčí: Krob, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 3658.

Chomutov - Pardubice 5:6 v prodl. (3:1, 2:4, 0:0 - 0:1)

Velkou přestřelku předvedli hokejisté v utkání mezi Chomutovem a hostujícími Pardubicemi. Pirátům sice výborně vyšla první třetina, kterou i díky tříbodovému Michalovi Poletínovi ovládli 3:1, ale ani to jim k výhře nakonec nestačilo.

V probíhající sezoně velmi trápící se Pardubice vstupovaly do zápasu jako druhý nejhůře střílející tým ligy, ve druhé dvacetiminutovce to však neplatilo, když Východočeši vstřelili čtyři góly a vrátili se do zápasu. Pardubice v průběhu prostředního dějství dokonce dvakrát vedly, ale svěřenci Vladimíra Růžičky pokaždé dokázali rychle srovnat.

Následná třetí třetina již žádné branky nenabídla, takže duel dospěl do prodloužení. V něm první letošní výhru Pardubicím vystřelil Petr Sýkora.

Branky a nahrávky: 8. Kämpf (Koblasa, Poletín), 11. Poletín (Skinner, Hřebejk), 18. Vondrka (Huml, Poletín), 36. D. Kaše (Vondrka), 40. V. Růžička ml. (D. Kaše, Valach) - 17. Schaus (Mallet, Rapáč), 26. P. Sýkora (Rolinek, Redenbach), 33. Hubáček (Nahodil), 35. Hubáček (Nahodil), 39. Redenbach (P. Sýkora, Rolinek), 61. P. Sýkora (Redenbach, Schaus). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:1, navíc Leduc (Pardubice) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 4529.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

O polovinu méně branek než v Chomutově, padlo v základní hrací době na ledě Mladé Boleslavi, která hostila Plzeň. Ve vyrovnaném utkání šli do vedení zásluhou Coltona Yellow Horna nejprve Západočeši, nicméně Boleslavští nakonec nedopustili ztrátu ani jednoho bodu.

Obrat ve 23. minutě nastartoval Radan Lenc, na kterého na začátku třetí dvacetiminutovky gólem navázal zkušený útočník Petr Vampola, jenž předvedl parádní individuální akci. Necelých osm minut před koncem pak na 3:1 zvýšil letos zatím velmi produktivní Tomáš Hyka.

Jeho gól se nakonec ukázal jako vítězný, protože 62 sekund před třetí sirénou na 2:3 snížil z trestného střílení Jaroslav Kracík.

Branky a nahrávky: 23. Lenc (Hyka, Musil), 42. Vampola, 53. Hyka (Musil) - 6. Yellow Horn, 59. Kracík z trestného střílení. Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 3473.

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 7:1 (2:1, 2:0, 3:0)

Velmi suverénně si v zápase proti Litvínovu počínala brněnská Kometa a to i navzdory tomu, že ve své sestavě měla pět juniorů.

Litvínov sice již ve třetí minutě poslal do vedení obránce Jiří Gula, ale pak už góly přidávali pouze Brňané. Domácí v každé třetině vstřelili vždy minimálně po dvou gólech a zajistili si jasnou výhru 7:1, která je posunula na druhou příčku v tabulce. Dvě branky navíc vítězové oslavili během vlastního oslabení.

Dvěma góly triumf Komety podpořil Martin Dočekal.

Branky a nahrávky: 5. Štencel (Haščák), 11. Dočekal (J. Káňa II), 30. Dočekal (J. Káňa II, F. Král), 36. J. Káňa II (Trška, L. Čermák), 41. L. Čermák (Dočekal), 42. M. Erat (Trška, J. Hruška), 58. O Němec (M. Erat, M. Kvapil) - 3. Gula (Nejezchleb). Rozhodčí: Hodek, Horák - Lhotský, Zíka. Vyloučení: 4:5, navíc R. Hanzl (Litvínov) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 7422.

Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)

Sérii tří porážek v řadě ukončila na ledě Hradce Králové Sparta. Na vítězství 3:2 se dvěma brankami podílel kanadský útočník s italským pasem Brian Ihnačák, který se proti svému bývalému klubu vytáhl dvěma góly.

Lonští finalisté se díky tomu v tabulce posunuli na čtvrté místo, kdežto královehradeckému Mountfieldu i nadále patří devátá příčka.

Branky a nahrávky: 48. Dietz (Potulny), 58. Červený (Džerinš, Dietz) - 20. Ihnačák, 27. Ihnačák (Pech, Kumstát), 28. Černoch (Ružička, J. Mikuš). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. Diváci: 5453.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme