Krejčí s Pastrňákem pomohli Bostonu k výhře. Philadelphia zvítězila počtvrté v řadě

Útočník Bostonu Bruins David Krejčí zaznamenal v zápase proti Buffalu svůj letošní čtvrtý gól a pomohl tak svému týmu k výhře 2:1, na níž se asistencí podílel i David Pastrňák. Už počtvrté v řadě zvítězili hráči Philadelphie, která si na svém ledě poradila s Chicagem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Krejčí pomohl Bostonu gólem

David Krejčí pomohl Bostonu gólem | Zdroj: Reuters

Chvíle Davida Krejčího v duelu s Buffalem přišla v 15. minutě, kdy tečoval střelu obránce Brandona Carla a překonal tak gólmana Robina Lehnera.

Na další branky se čekalo až do závěrečné třetiny. Ve 48. minutě nejprve Patrice Bergeron po sérii odrazů puku úspěšně zakončil akci, na jejímž začátku stál David Pastrňák. Jen necelé dvě minuty poté sice na 1:2 snížil Evander Kane, ale to už bylo ze strany Sabers vše, takže zápas skončil vítězstvím Bostonu.

Philadelphia, v jejíchž řadách nechyběli Češi Radko Gudas a Jakub Voráček, sice do zápasu s Chicagem nevstoupila ideálně, když už ve čtvrté minutě inkasovala z hole Artěmije Panarina, ale poté už góly stříleli pouze její hráči.

Všechny z nich přitom padly v průběhu druhé dvacetiminutovky. O první dva góly Flyers se v rozmezí 31 sekund postaral jinak sváteční střelec Ivan Provorov. Obě gólové akce devatenáctiletého obránce měly podobný scénář, když se v obou případech jednalo o tvrdé střely z prostoru před mezikružím. Na konečných 3:1 poté ve 29. minutě zvýšil Brayden Schenn.

Hráči New Yorku Rangers byli sice v zápase proti Carolině favority, ale průběh utkání tomu příliš nenasvědčoval. Hráči Caroliny totiž domácí Jezdce nejenže přestříleli, ale drželi s nimi krok i výsledkově.

Výhry se však Carolina s Andrejem Nestrašilem v sestavě nakonec nedočkala, když o vítězství Rangers v 53. minutě rozhodl útočník Chris Kreider. Krátce před koncem třetí třetiny pak Kreider svou druhou trefou upravil na finálních 4:2.

Velký obrat předvedli hokejisté New Jersey v utkání s Nashvillem. Ďáblové sice po dvou třetinách prohrávali 1:4, ale v závěrečné dvacetiminutovce vstřelili tři branky a dovedli duel do prodloužení.

V něm bonusový bod New Jersey svým druhým gólem dne vystřelil Michael Cammalleri. Na straně vítězů pouze necelé tři minuty odehrál Pavel Zacha, jenž v úvodu utrpěl šrám v obličeji a poté už na led nenaskočil.

Výsledky NHL:
Buffalo - Boston 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky: 50. E. Kane - 15. Krejčí, 48. Bergeron (Pastrňák). Střely na branku: 36:33. Diváci: 19.070. Hvězdy zápasu: 1. T. Rask, 2. Pastrňák (oba Boston), 3. E. Kane (Buffalo).

Philadelphia - Chicago 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)
Branky: 24. a 24. Provorov, 29. B. Schenn - 4. Panarin. Střely na branku: 30:27. Diváci: 19.487. Hvězdy zápasu: 1. Provorov, 2. Mason, 3. Schenn (všichni Philadelphia).

New York Rangers - Carolina 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Branky: 53. a 58. Kreider, 5. Stepan, 46. Grabner - 29. Staalberg, 47. V. Rask. Střely na branku: 23:28. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Stepan, 2. Kreider, 3. Lundqvist (všichni Rangers).

Nashville - New Jersey 4:5 v prodl. (2:1, 2:0, 0:3 - 0:1)
Branky: 17. a 27. Fiala, 20. Subban, 35. Josi - 41. a 65. Cammalleri, 18. Hall, 41. Greene, 53. Henrique. Střely na branku: 42:22. Diváci: 17.113. Hvězdy zápasu: 1. Cammalleri (New Jersey), 2. Fiala (Nashville), 3. Greene (New Jersey).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme