Hokejová extraliga nabídla souboj syna proti otci. Z výhry se těšil starší z rodiny Galvasů

Poprvé v historii hokejové extraligy proti sobě nastoupili otec se synem. Úspěšnější byl 37letý Lukáš Galvas, který se v dresu Třince podílel na vítězství 2:1 nad Olomoucí. Za Hanáky nastoupil jeho sedmnáctiletý syn Jakub. Oba jsou obránci, na ledě se tak do vzájemných soubojů příliš nedostali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sedmnáctiletý extraligový obránce Jakub Galvas si poprvé zahrál proti svému otci

Sedmnáctiletý extraligový obránce Jakub Galvas si poprvé zahrál proti svému otci | Zdroj: ČTK

„Při nějakém střídání jsem ho viděl, protože stál proti mě na modré. Jinak jsme se nepotkali,“ říkal po zápase Jakub Galvas.

Utkání si užíval, hodně ho ale mrzela porážka. Podstatně spokojenější tak byl jeho otec Lukáš Galvas, který neměl čas svého syna při hře příliš sledovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Myslím, že to bylo vyrovnané, říkal extraligový obránce Olomouce Jakub Galvas po souboji s Třincem, ve kterém hraje jeho otec Lukáš

„Spíš jsem se staral o to, abychom dneska vyhráli. Hrál jsem proti němu, ale při zápase jsem si to nepřipouštěl. Šlo hlavně o to, abychom se dobře připravili na Olomouc,“ uvedl Lukáš Galvas.

Utkání si vychutnali samozřejmě i příbuzní a přátelé Galvasovy rodiny. Přímo na stadiónu byla Jakubova maminka a desetiletý bratr Tomáš.

„Mamka fandila spíš mně. Brácha zase spíš tátovi, ale on to dělal naschvál. Myslím, že to bylo vyrovnané, škoda jen toho gólu na 2:1,“ hodnotil Jakub Galvas.

Ten určitě mrzel i olomouckého trenéra Zdeňka Veneru. Souboj generací Galvasů měl pro něj zároveň poněkud trpčí příchuť.

Třinečtí Oceláři vyhráli i posedmé. Vítěznou sérii Chomutova zastavily Pardubice

Číst článek

„Mně osobně to připomnělo, jak ten čas hrozně letí a jak se stárne. Protože jestli se nepletu, tak jsem Lukáše trénoval před lety ve Zlíně a nikdy bych si nemyslel, že budu trénovat i jeho syna. Myslím, že to oba zvládli dobře a že to nebylo v zápase nijak znát,“ ocenil Zdeněk Venera výkon obou Galvasů.

Mladý Jakub má podle něj všechny předpoklady, aby byl ještě lepší než otec Lukáš.

„On má všechno před sebou. Až skončím, tak ať vyhrává,“ netajil spokojenost po vítězství nad svým synem Lukáš Galvas.

Tomáš Minarčík, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme