Hokejový Litvínov si po špatném úvodu sezóny nezoufá

Hokejová O2 extraliga má dnes před sebou 5. kolo. Většina účastníků nejvyšší soutěže už si ve čtyřech dosud odehraných kolech prožila lepší i horší chvilky. Společné je pro ně asi to, že raději než o svojí aktuální formě teď přemýšlejí o tom, co je čeká v příštích dnech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Litvínov

HC Litvínov

Hokejistům Benziny Litvínov se v letošním ročníku O2 extraligy zatím nedaří. Po čtyřech kolech jim patří s jediným vítězstvím předposlední místo. V jednotlivých zápasech totiž litvínovští předvádějí výkony, které by kvalifikovaný meteorolog označil jako „střídavě oblačné". Jednou věcí se ale přeci jen může vedení klubu na začátku sezóny utěšovat.

Mládež je základ

Ani úbytek financí nepřivedl Severočechy do situace, kdy by si museli novinářům stěžovat, že kvalitních hráčů je na trhu málo a že ani nemají na to, aby si kupovali drahé posily. Ono je to i z pohledu prezidenta klubu Václava Hořejšího přece jen k něčemu dobré, když se extraliga hraje ve městě, které je po několik desetiletí uznávanou hokejovou baštou.

„Jak jsem se podíval na loňský plakát mužstva, tak na něm byli pouze čtyři hráči, kteří neprošli v Litvínově mládežnickými celky. Ty kořeny, co u nás hráči mají, tam hrají také svoji roli. A myslím, že dost rozhodující!" říká Václav Hořejší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejová O2 extraliga před 5.kolem

Důležitá je koncepce

Prezident litvínovského klubu dále prohlašuje: „Hokej není pouze tři body za jeden vítězný zápas. Hokej je dlouhodobá koncepční práce. A o tu práci, myslím, především jde."

Faktem ale je, že ať už se ten či onen klub věnuje mládeži sebepečlivěji, fanoušky zajímá především  to, jak se daří týmu na extraligovém ledě. Litvínovský návod na to, jak se zavděčit divákům, je asi hodně podobný těm, které v úvodu sezóny předepsali svým hráčům také trenéři dalších mužstev.   

„Trpělivě sbírat body a pracovat na vylepšení hry! Tak jako se dá někdy naplánovat výroba, a i tam to někdy krachne, tak ve sportu si to můžete naplánovat a potom je vše úplně jinak. Takže těžko před honem chytat zajíce!" dobře ví Václav Hořejší.

Jednoho takového tříbodového „zajíce" by litvínovské mužstvo určitě rádo ulovilo i dnes v Pardubicích, Jejich hostitelé ale budou mít určitě stejné plány.

Informace o tomto i dalších zápasech 5. kola O2 extraligy nabídne Český rozhlas 1 Radiožurnál po 19. hodině v pořadu S mikrofonem za hokejem.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme