V souboji nových trenérů uspěl Šmejkal. Šilhavý ví, co jeho Dukle chybělo

Úvodní ročník samostatné fotbalové ligy, nesoucí název ePojisteni.cz liga, odstartoval díky gólu Romana Potočného historicky první výhrou Teplic na pražské Dukle. Trenér Severočechů Daniel Šmejkal tak prožil vítězný debut v nejvyšší soutěži, zatímco domácímu kouči Jaroslavu Šilhavému premiéra trochu zhořkla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenérská premiéra lépe vyšla teplickému Danielu Šmejkalovi

Trenérská premiéra lépe vyšla teplickému Danielu Šmejkalovi | Zdroj: ČTK

Teplice si na Julisce připsaly vůbec první výhru v klubové historii.

„Je to krásnější, ale nechci říct, že tahle vítězství jsou cennější než ta v druhé lize. Neprožíval jsem tam jiné emoce. Jsem šťastný, klukům musím poděkovat a jedeme dál,“ řekl bývalý trenér Sokolova a od nové sezony kouč Teplic Daniel Šmejkal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zatímco Daniel Šmejkal, nový kouč Teplic, se snažil emoce po utkání mírnit, Jaroslav Šilhavý z pražské Dukly nemohl zápas hodnotit kladně

Severočeši ale v utkání spíš bránili, spoléhali na brejky a z minima šancí vytěžili gól. Právě tohle mrzelo především dalšího trenérského debutanta, tentokrát na lavičce Dukly – Jaroslav Šilhavého.

Jeho nově poskládaný tým, ačkoli diktoval tempo hry a měl víc šancí, nedokázal skórovat.

„Nehodnotí se to dobře. První zápas v novém působišti a prohra. Souhra trochu vázla. V zápasech v přípravě, kdy nebyl tlak, nám to tam padalo. V lize proti zkušenému soupeři se muselo něco přidat – předvídavost, chytrost, důraz v koncovce, přesnost. A to tam nebylo,“ hodnotil Šilhavý.

Přípravu na ligový podzim měly oba kluby vydařenou, klíčovou tak byla před samotným zápasem taktická příprava. Ta evidentně vyšla do puntíku Teplicím.

Letní posila Dukly a její nový kapitán Jan Šimůnek pro soupeřův herní styl příliš pochopení neměl.

„Na tento styl jsem byl zvyklý, protože jsem hrál v Kaiserslauternu nebo Bochumi, které hrály o postup. Proti horším týmům, které stály vzadu, jsme museli do plných. Přirovnal bych to k tomu, ale až takový beton jsem tam nezažil,“ řekl Šimůnek.

Jakub Kanta, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme