Tréninky v Rakousku jsou podle hráčů dost náročné. Neskáčeme přes pařezy, namítá Vrba

K zítřejší přípravě proti Rusku vyrazí fotbaloví reprezentanti do Innsbrucku už s jistotou, kdo z nich pojede na mistrovství Evropy. Konečnou nominaci musí trenér Pavel Vrba nahlásit nejpozději dnes, veřejně ji má oznámit po půl sedmé večer. Pro národní mužstvo tím zároveň skončí tréninková část rakouského soustředění, kde čeští hráči zdokonalují herní prvky, ale také se při tom dost zapotí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba (uprostřed) vede v rakouském Kranzachu trénink české fotbalové reprezentace na soustředění před ME ve Francii (30. května)

Pavel Vrba (uprostřed) vede v rakouském Kranzachu trénink české fotbalové reprezentace na soustředění před ME ve Francii (30. května) | Zdroj: ČTK

„Trénujeme tady ve velké intenzitě,“ potvrzuje útočník David Lafata a přirovnává reprezentační soustředění v Rakousku ke klubovým tréninkovým kempům před sezonou, tedy k období, kdy se mimo jiné nabírá fyzická kondice.

„Je toho dost, už to celkem cítíme. Tréninky jsou docela intenzivní a dlouhé, dokonce nějaké kruhové tréninky, takže únava se kumuluje, ale je to potřeba, zápasy budou těžké. Po sezoně musíme ještě vymáčknout, co v nás je, a připravit se na to důkladně,“ přidává se stoper Tomáš Sivok.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tréninky fotbalové reprezentace na rakouském soustředění před ME jsou pro některé hráče až nečekaně fyzicky náročné. Více Jan Kaliba

Mít „dobité baterky“ se bude na mistrovství Evropy hodit, hned v prvním zápase za necelé dva týdny proti Španělům obzvlášť.

„Je jedno, jestli jste útočník, nebo obránce. Většina zápasu je bez balonu, drží ho 90 procent utkání, a když ho budou držet a nedají nám ho, je to jedno. Ale je pravda, že každý raději hraje s balonem a tyhle zápasy jsou hodně bez balonu. Jsme tu od toho, abychom se na Euro připravili, a Francie ukáže, jestli jsme se připravili dobře, nebo ne,“ říká David Lafata.

Podobně jako on ve své poslední větě uvažuje i reprezentační kouč Pavel Vrba. Ani před středeční přípravou proti dalšímu účastníkovi Eura Rusku styl tréninků výrazně nemění, ale zmínky o jejich náročnosti slyší od hráčů nerad.

„Potom když hrají, tak nakonec zjistí, že to je všechno v pořádku a že jsou dobře připraveni. Děláme všechno tak, abychom byli připraveni na vrchol, který nás čeká ve Francii, a moc nebereme ohled na zápasy, které ještě budeme hrát. Neběháme po horách, neskáčeme přes pařezy. Jsou to všechno věci s balonem, myslím si, že to hráče baví a že jsou spokojeni. Dáváme pozor, aby byli úplně stoprocentně fit,“ uzavírá trenér.

Pavel Vrba si užívá, že po dvou a půl roce zase může pracovat s týmem delší dobu v kuse, a věří, že se to na evropském šampionátu projeví.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme