Trenér fotbalistů Anglie Hodgson lituje odchodu Johna Terryho z reprezentace

Jak dalekosáhlé dopady může mít jedna údajně pronesená nadávka s rasovým podtextem? Na vlastní kůži to zažívá anglický fotbalový reprezentant John Terry. I když toho „reprezentanta“ si vlastně škrtněte. Obránce londýnské Chelsea se totiž národního dresu v neděli večer nečekaně vzdal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

John Terry končí v anglické fotbalové reprezentaci

John Terry končí v anglické fotbalové reprezentaci | Zdroj: Reuters

O Oficiální důvody Terryho „sbohem“ národnímu týmu se zajímal Zahraniční zpravodaj Jiří Hošek. „Terry vzkázal, že považuje svou pozici v národním týmu, cituji, za „neudržitelnou“ v souvislosti s disciplinárním řízením. To s ním v pondělí zahájila anglická Fotbalová asociace,“ vysvětluje Jiří Hošek.

Jde o notoricky známý incident z loňského října, kdy měl John Terry při zápase vulgárně a současně rasisticky urazit Antona Ferdinanda z Queen’s Park Rangers. To líčení tedy začalo v pondělí a zřejmě se podle ostrovních médií protáhne až do konce týdne.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Hošek přiblížil situaci kolem Johna Terryho

„Každopádně Terrymu hrozí vysoká pokuta a poměrně dlouhodobý zákaz startu. Obránce Chelsea přiznává, že slova, která se při nejlepší vůli nedají na rozhlasové vlny vypustit, pronesl, ale že jen zopakoval to, co od Ferdinanda sám vyslechl," říká Jiří Hošek.

John Terry se už z údajné urážky svého protihráče tmavé barvy pleti zodpovídal před soudem a odešel coby bezúhonný člověk. Z čeho má tedy teď strach? „Vtip je v tom, že jde o dva na sobě nezávislé procesy, dvě instituce, které mají různé postupy a různá měřítka,“ uvádí Jiří Hošek.

„Terry svůj odchod z reprezentace odůvodnil tím, že je popotahován podruhé za něco, co se stalo bezmála před rokem a co soud neprokázal. Generální sekretář fotbalové asociace Alex Horne přiznal, že se ta kauza příliš vleče, ale že jinak Terryho argumentaci nechápe.“

„Je třeba říct jednu podstatnou věc. U soudu se musela nade vší pochybnost prokázat Terryho vina a to se obžalobě nepovedlo. Fotbalové asociaci v disciplinárním řízení ale stačí silné indicie, silné podezření a podle všeobecného mínění nejspíš obránce Chelsea trestu neujde,“ potvrzuje Jiří Hošek.

Počet Terryho startů za anglickou reprezentaci se zastaví na čísle 78

Společným jmenovatelem je lítost a konstatování, že odchodem Johna Terryho končí jedna kapitola. Trenér národního týmu Roy Hodgson rozhodnutí lituje, je zklamaný a přijímá Terryho krok jen velmi neochotně.

„Gary Lineker, bývalý kapitán anglické reprezentace a dnes uznávaný novinář, jednoznačně Terryho postup označil za správný a připomněl, že obránce nechal za Anglii na hřišti pokaždé úplně všechno a byl to silný vůdce,“ dodává Jiří Hošek.

Jiří Hošek, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme