Rozhodčí Kocourek v zápase Dukly se Spartou chyboval. Penalta být neměla, uznala komise

Rozhodčí Tomáš Kocourek hrubě ovlivnil ligovou dohrávku mezi Duklou a Spartou ve prospěch Letenských. Řekl to šéf komise sudích Miroslav Tulinger, podle kterého Sparta bezprostředně před penaltou a vítěznou brankou z pokutového kopu třikrát za sebou porušila pravidla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta včera porazila Duklu 2:1. I díky penaltě v závěru

Sparta včera porazila Duklu 2:1. I díky penaltě v závěru | Zdroj: ČTK

„Asistent měl stoprocentně vidět ofsajd Jiřáčka, rozhodčí měl stoprocentně vidět faul a přestupek Jiřáčka vůči obránci, rozhodčí měl a mohl vidět kopání Lafaty do brankáře Rady. Při tom mu měl jednoznačně pomoci brankový rozhodčí, který to měl před sebou,“ své tvrzení, že tentokrát rozhodčí zásadně chybovali jen na jednu stranu, doprovodil Miroslav Tulinger obrázkem i slovem.

S pomocí videa vysvětlil, proč sudí podle něj správně neuznali gól Sparty a také ukázal sérii chyb, která předcházela nakonec vítěznému gólu Letenských.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhodčí ve včerejším duelu Dukly se Spartou chybovali, prohlásil šéf komise sudích Miroslav Tulinger

„Jestliže celá trojice rozhodčích, která byla na této situaci z 93. minuty zainteresována, nakupí několik chyb za sebou, které jsou špatně hodnocené a rozhodnou o výsledku, tak se bezpochyby dá říct, že se jedná o hrubé ovlivnění výsledku. V tomto případě ve prospěch Sparty,“ říká šéf komise sudích, který slyšel i vysvětlení rozhodčího Tomáše Kocourka, proč penaltu v nastaveném čase nařídil.

Lafatu jsem udeřil, ale okopával mě jako brambory, brání se gólman Dukly

Číst článek

„Ten pokutový kop nařídil za hraní rukou obránce Dukly,“ vysvětlil Tulinger.

Rozhodčí mají po zápase poměrně dost času, aby si rozmysleli, co všechno do zápisu napíšou, odevzdávají ho v elektronické podobě do 12 hodin dalšího dne. To může vysvětlovat to, proč fotbalistům i fanouškům nejprve nebylo jasné, proč vůbec sudí penaltu nařídil. Ale zdůvodnění to nebylo šťastné, soudí šéf komise arbitrů.

„Pokud někdo chce vidět pokutový kop za ruku, tak my se s tímto názorem (v této situaci, pozn. red.) neshodujeme,“ dodal šéf komise rozhodčích.

Tomáš Kocourek i jeho asistenti z ligové dohrávky na Julisce nebudou na nejbližší víkendové kolo nasazeni, a zřejmě to nebude jediná přestávka. Disciplinární komise fotbalové asociace už se zápasem zabývala a omilostnila nesprávně vyloučeného brankáře Dukly Filipa Radu.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme