Rosický se vrací do Sparty. Pražané ho odpoledne představí jako novou posilu

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický bude po patnácti letech opět oblékat dres pražské Sparty. Letenský celek svolal na dnešní čtrnáctou hodinu mimořádnou tiskovou konferenci, na níž příchod bývalého středopolaře německé Borussie Dortmund či londýnského Arsenalu oficiálně oznámí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický se rozloučil s Arsenalem

Tomáš Rosický se rozloučil s Arsenalem | Zdroj: Reuters

Do české nejvyšší fotbalové soutěže přichází velké jméno. Tomáš Rosický se vrací do Sparty.

Příchod zkušeného záložníka, jemuž posledního června skončila smlouva v londýnském Arsenalu, Pražané oficiálně potvrdí na mimořádné tiskové konferenci. Ta začne dvě hodiny po poledni.

Rosický v mládežnických výběrech Sparty působil od osmi let. Za její seniorský tým odehrál 42 utkání a nastřílel osm branek. V roce 2001 ho Letenští za necelých 450 milionů korun prodali německé Borussii Dortmund, kde hrál spolu s bývalým reprezentačním kolegou Janem Kollerem.

Po pěti letech v bundeslize přivedl „Malého Mozarta“, jak se Rosickému přezdívá, londýnský Arsenal coby náhradu za Roberta Pirese. Jeho angažmá v Premier League však značně poznamenala zranění.

S podkolenní šlachou laboroval od ledna 2008 více než rok a půl a se zdravotními potížemi se potýkal i nadále. V minulé sezoně zasáhl na Emirates Stadium jen do jednoho soutěžního utkání, a to po sedmiměsíční odmlce.

Další zranění utrpěl Rosický v červnu na mistrovství Evropy ve Francii. Při remíze 2:2 s Chorvatskem si poranil stehenní sval. Poté si dal čas na rozmyšlenou – vedle Sparty o něj totiž údajně měly zájem i kluby ze Spojených států či Číny. Během té doby se ještě připravoval s Arsenalem, ačkoli už s ním neměl smluvní dohodu.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme