Real v Lize mistrů remizoval na hřišti Dortmundu. Monako odvrátilo prohru ve čtvrté minutě nastavení

Fotbalová Liga mistrů v úterý nabídla osm zápasů druhého kola základních skupin. Z českých fotbalistů si přímo na hřišti znělku prestižní Champions League vyslechl pouze obránce Adam Hloušek, ale ani on nepomohl Legii Varšava k tomu, aby uspěla na hřišti portugalského Sportingu Lisabon. Ve šlágru dne pak Real Madrid remizoval na půdě Dortmundu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo během utkání v Dortmundu

Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo během utkání v Dortmundu | Zdroj: Reuters

Asi největší pozornost neutrálních fanoušků směřovala k souboji mezi Dortmundem a Realem Madrid. Oba týmy vstoupily do Ligy mistrů před dvěma týdny vítězně, takže se zároveň jednalo o souboj o první příčku ve skupině F.

První poločas nabídl zajímavý fotbal, přičemž navrch měl především Dortmund. Jako první se ze vstřelené branky radovali hosté poté, co Bale patičkou našel Cristiana Ronalda, který svým 98. gólem v evropských pohárech poslal Madrid do vedení.

Ve 43. minutě dokázal německý celek srovnat, když Pierre-Emerick Aubameyang dopravil za záda madridského gólmana odražený míč.

Ještě před přestávkou mohl Realu vrátit vedení Ronaldo, ale jeho branka nemohla být kvůli ofsajdu uznána.

Atraktivní fotbal byl k vidění i ve druhém poločase. Oproti prvním 45 minutám však domácí již tolik nedominovali, což se v 68. minutě projevilo i na skóre - Benzema sice trefil jen tyč, ale poté se k balonu dostal Varane, který už měl lehkou práci.

Přesto si Madrid z Německa všechny body neodvezl, když v 87. minutě André Schürrle přesnou střelou pod břevno překonal gólmana Navase a vyrovnal na konečných 2:2.

Trenér Anglie Allardyce po 67 dnech skončil ve funkci. Osudným se mu stal skandál s pravidly

Číst článek

Jasnou výhru 4:0 si na hřišti Dinama Záhřeb připsal Juventus, který neinkasoval ani ve druhém letošním zápase Ligy mistrů.

V dalším zápase skupiny H roli favoritů splnili fotbalisté Sevilly. Španělský klub porazil Lyon v poměru 1:0 a to i přesto, že Luciano Vietto neproměnil nařízený pokutový kop.

Neproměněná penalta domácího týmu byla k vidění i v duelu mezi Kodaní a Bruggami. Ani dánský tým však tento neúspěch nemusel mrzet, protože jeho hráči vybojovali přesvědčivou výhru 4:0.

Dva zápasy a dvě výhry. Taková je po zápase s Portem bilance úřadujících šampionů anglické Premier League v Lize mistrů. Leicesteru výhru 1:0 vystřelil Islam Slimani.

Tři body si připsal i další zástupce anglické ligy Tottenham, jenž v Rusku zdolal CSKA Moskva 1:0.

Dramatickou koncovku měl duel mezi domácím Monakem a Leverkusenem. Německý klub přišel o výhru až ve čtvrté minutě nastavení, kdy na finálních 1:1 vyrovnal Polák Kamil Glik.

Celých 90 minut v dresu Legie Varšava odehrál český hráč Adam Hloušek. Rodák z Trutnova se však úspěchu svého týmu nedočkal - výhru 2:0 totiž vybojoval domácí Sporting Lisabon.

2. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina E:
CSKA Moskva - Tottenham 0:1 (0:0)
Branka: 71. Son Hung-min. Rozhodčí: Lahoz - Devís, Del Palomar (všichni Šp.).

Monako - Leverkusen 1:1 (0:0)
Branky: 90.+4 Glik - 73. Hernández. Rozhodčí: Borbalán - Cabanero, Alonso (všichni Šp.). Diváci: 8100.

Skupina F:
Sporting Lisabon - Legia Varšava 2:0 (2:0)
Branky: 28. Ruiz, 37. Dost. Rozhodčí: Oliver - Burt, Beswick (všichni Angl.). Diváci: 40.094.

Dortmund - Real Madrid 2:2 (1:1)
Branky: 43. Aubameyang, 87. Schürrle - 17. Ronaldo, 68. Varane. Rozhodčí: Clattenburg - Collin, Bennett (všichni Angl.). Diváci: 65.849.

Skupina G:
FC Kodaň - FC Bruggy 4:0 (0:0)
Branky: 54. vlastní Denswil, 64. Delaney, 69. Santander, 90.+2 Jörgensen. Rozhodčí: Thomson - McGeachie, Mulvanny (všichni Skot.).

Leicester - FC Porto 1:0 (1:0)
Branka: 25. Slimani. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.).

Skupina H:
Dinamo Záhřeb - Juventus Turín 0:4 (0:2)
Branky: 24. Pjanič, 31. Higuaín, 57. Dybala, 85. vlastní Šemper. Rozhodčí: De Sousa - Mesquita, Santos (všichni Portug.).

FC Sevilla - Lyon 1:0 (0:0)
Branka: 52. Ben Yedder. Rozhodčí: Nijhuis - Van de Ven, Schaap (všichni Niz.).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme