Odcházel zadarmo, vrací se nejdráž v historii. Cenu přestupu Paula Pogby šponuje i agent

Nejdražším fotbalovým přestupem v historii byl přesun Velšana Balea do Realu Madrid. Zatím. Novou rekordní přestupní sumou může být 92 milionů liber, které má Manchester United zaplatit Juventusu za Paula Pogbu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paul Pogba

Paul Pogba | Zdroj: Reuters

Rodák z východního předměstí Paříže Paul Pogba by se v brzké době mohl stát nejdražším hráčem historie. United by za něj měli zaplatit 92 milionů liber, což je o 7 milionů více než v zatím nejdražším přestupu dal Real Madrid za Garetha Balea.

Celkově ale mají United podle britských médií při tomto přestupu utratit přes 112 milionů liber. Rozdíl by měl putovat do kapsy Mina Raioly, což je Pogbův manažer, který přestup dohadoval.

Právě na jeho provizi za zprostředkování přestupu to v posledních dnech stojí, protože kluby se snažily domluvit, kdo jak velkou část z téměř 25milionové provize zaplatí. Dokud se nedohodly, Raiola blokoval zdravotní prohlídku Pogby.

„Nic nepotvrzuji, nic nevyvracím. Nemůžu nic říct, a to hlavně proto, že mi nepřijde správné mluvit o hráčích jiného klubu. Je hráčem Juventusu, ne Manchesteru,“ říkal před pár dny trenér United José Mourinho.

Pro Mourinha a United v tomto roce Raiola domluvil třeba Zlatana Ibrahimoviće. Jeho první velký transfer byl v létě 1996 přestup Pavla Nedvěda ze Sparty do Lazia Řím.

Teď Nizozemec s italskými kořeny pomůže Juventusu k výnosnému obchodu. Pogba přišel do Turína právě z Manchesteru před čtyřmi lety. Italové tehdy anglickému klubu nezaplatili nic.

Z Manchesteru tehdy odešel, protože ho trenér Alex Fergusson nechtěl coby mladíka stavět, teď se může do Anglie vrátit jako hlavní hvězda týmu.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme