Námořníci s oranžovým vousem

Fotbalový šampionát je svým způsobem také módní přehlídka. Fanoušci se předhánějí, kdo dokáže víc zaujmout bizarním kostýmem nebo makeupem a netýká se to jenom žen, ale právě naopak - spíš mužů. A jejich příprava trvá dlouhé hodiny, protože před finálem musí být všechno perfektní. Jenom nabarvit vousy na oranžovo zabere celé dopoledne v salónu krásy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci na fotbalovém MS 2010. Oranžoví vousáči

Fanoušci na fotbalovém MS 2010. Oranžoví vousáči | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

Takovou zakázku v kadeřnictví nazvaném poeticky Jizva v Kapském městě ještě neměli. Vlasy tu sice barví na všechny způsoby, ale peroxidoví vousáči, to je novinka. Postarali se o ní dva fanoušci z Izraele.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalový deník Lubomíra Smatany z Jihoafrické republiky

„Zamilovali jsme si Argentinu, také Brazilce a především Ghanu. Chtěli jsme, aby Afričané na své půdě postoupili. Jenže teď už je všechno jinak a jdeme do oranžové. Holanďané jsou úžasní fanoušci,“ říká Davú a zálibně se prohlíží v zrcadle.

Do pořádné oranžové mu zbývá urazit ještě kus cesty, stejně jako jeho kamarádovi Oferovi. Takže mají dost času vysvětlit své pohnutky: „K Holandsku máme v Izraeli sentiment. A taky se mi líbí holandský přístup k legalizaci měkkých drog. I proto jim fandíme.“

Dva bývalí námořníci zavzpomínají, jak sloužili v ponorce v Rudém moři a protože byla německé výroby, upravili si slavný popěvek Beatles: We are living in german submarine ….

Do německých barev se Izraelci neoblíknou

Ovšem Davú svoji náklonnost k německým barvám trochu upravuje. „Víš co, pro mě jako Izraelce je těžké namalovat si německé barvy. Hrají perfektní fotbal, fandím jim, ale prostě si nedokážu představit sebe zabaleného do německé vlajky.“

Mladíky má v parádě už nějakou tu hodinku Anika. Tmavé vousy odbarvuje peroxidem několikrát za sebou, celá operace trvá čtyři hodiny a teprve teď mají osmahlí Izraelci světlé brady a kníry.

„Vousy se odbarvují hůř než vlasy. Trvá to déle. Ale oranžová je celkem jednoduchá. Kdyby chtěl někdo nabarvit v jihoafrických barvách, tak jedině vlasy, vousy ne, to je moc barev,“ vysvětluje kadeřnice.

Nakonec se dílo podaří a ze židlí se zvedají oranžoví vousáči. Brady jim svítí jako pomeranče a radují se jako děti: „To je paráda. Můžeme se ukázat i královně Beatrix.“ Daví a Ofer zůstanou oranžoví, dokud jim vousy neodrostou. Teprve potom pro ně šampionát definitivně skončí.

Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme