Kapitán Chorvatska přišel o otce během zápasu. 4 dny po pohřbu chce znovu nastoupit

Pozornost Španělů před zápasem s českým týmem rozptylovala sexuální aféra brankáře De Gey. Také další soupeř fotbalové reprezentace na Euru řeší mimosportovní téma. Kapitánovi Chorvatska Dariju Srnovi zemřel otec během nedělního vítězného zápasu proti Turecku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Darijo Srna přišel během zápasu s Tureckem o otce. Během přestávky stihl pohřeb

Darijo Srna přišel během zápasu s Tureckem o otce. Během přestávky stihl pohřeb | Zdroj: Reuters

„Může nás to ještě víc semknout, i když je to těžké. Srna není jediný z výpravy, komu v posledních dnech zemřel blízký člověk. Musíme se s tím vyrovnat a být v klidu. Dario je v pořádku a bude zase kapitán. Určitě proti Česku nastoupí,“ říká hlavní trenér Chorvatska Ante Čačič.

Darija Srnu doprovodil v pondělí na otcův pohřeb do rodného Metkoviće nejen trenér, ale také několik spoluhráčů. Uzeir Srna zemřel během zápasu Chorvatska s Tureckem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nefotbalové dění v chorvatském týmu sleduje den před zápasem reportér ČRo Jan Kaliba

„I ze svatby jsem odjel hrát reprezentační zápas a zvládnu to i teď, i když je to hodně těžké. Táta pro mou kariéru hodně udělal a jeho posledním přáním bylo, abych se vrátil a hrál za Chorvatsko,“ odmítl svou neúčast v pátečním zápase sám Darijo Srna.

Čeští reprezentanti se připravují na obě varianty chorvatské sestavy - se zarmouceným kapitánem Srnou i bez něj.

„Srna je kapitán a ikona, co hraje dlouho. Ale slyšel jsem, že na pravé straně mají i dalšího mladého super beka,“ zůstává opatrný v odhadech případného oslabení chorvatské sestavy Pavel Kadeřábek.

„Proti Turecku hrál aktivně, ale náhrada za něj je stoprocentní. Vrzalko je ještě aktivnější, rychlejší a víc riskuje s míčem,“ porovnává obě alternativy na pravý kraj chorvatské obrany Antonín Plachý, který má za úkol dlouhodobě pozorovat hru chorvatského týmu a viděl i zápas s Tureckem.

I chorvatská média jsou však přesvědčena, že Darijo Srna zítra vyslyší přání svého otce a na jeho památku proti Čechům i přes zármutek nastoupí.

„Srna je velký a hodně důležitý hráč pro Chorvatsko, s ním a bez něj, to je určitě rozdíl. Nejde totiž jenom o fotbalovou kvalitu, důležité je i to, co jako kapitán a bojovník znamená pro duch tohohle mužstva,“ říká Jurica Radić, redaktor chorvatského deníku Sportske novosti.

„Nedělní vstupní zápas proti Turecku se mu navíc moc povedl. Ale jsem přesvědčený, že proti Čechům hrát bude a že bude hodně motivovaný. Znám se s ním dobře, znal jsem osobně i jeho otce a uvidíte, že proti Česku bude patřit k nejlepším,“ je přesvědčen novinář, který rodinu poznal v dobách Srnova působení v Hajduku Split.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme