Autor vítězného lobu ze čtvrtfinále Eura 1996 Karel Poborský slaví 45. narozeniny

Říkalo se mu Steve, protože byl prý na hřišti stejně rychlý jako lyžař Steve Podborski na zasněžených svazích. Hrál za Manchester United, Benfiku Lisabon nebo Lazio Řím. Bývalý reprezentační záložník Karel Poborský dnes slaví pětačtyřicáté narozeniny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Poborský.

Karel Poborský. | Foto: FAČR

Bylo to skoro přesně dvacet let od legendárního Panenkova dloubáku, i Karel Poborský nejprve poslal balón směrem k nebesům, jenže v ideální moment změnil míč dráhu letu a začal klesat tak, že brzy zapadl do brány portugalského gólmana Baíi. Vítězný lob, který byl v roce 2008 zvolen nejlepší individuální akcí historie evropských šampionátů, stal se tak trochu Poborského značkou ve světě fotbalu.

„Dneska už spousta mladých fotbalistů si nepamatuje mě jako hráče, ale pamatuje si tenhle gól, nebo ho někde viděli. Takže jsem rád, že tady po mě něco zůstalo, jestli se to tak dá říct.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Bývalý fotbalista Karel Poborský slaví 45. narozeniny

Kluci, kteří tenhle gól viděli, a o kterých mluví Poborský v dokumentu UEFA, už nejsou úplnými mladíky. Od té doby se samozřejmě mnohé změnilo, sám střelec ukončil kariéru před deseti lety, dávno shodil dlouhé lokny, teď nosí brýle s kulatými obroučkami a dnes slaví pětačtyřicáté narozeniny.

„Beru to jako číslo, musím zaklepat, zdraví mi drží. Cítím se v pohodě, pravidelně chodím sportovat. Takže jestli to má být nějaká hranice něčeho, tak to zatím tak necítím a furt mám tu možnost hrát třeba i za Manchester, i když samozřejmě v úplně jiné kategorii. Zatím jsem ještě neměl pocity, že bych měl něco rekapitulovat,“ vysvětluje Karel Poborský v rozhovoru pro Český rozhlas krátce po příletu z Austrálie.

Tam minulý týden reprezentoval Starou Gardu Manchesteru United v exhibičním utkání. Fotbal je prý stále jeho hlavní náplní, a tak si nenechá ujít ani víkendové derby pražských ´S´.

„Musím říct, že letos je Slavia v laufu, i když si myslím, že teprve teď se ukáže její síla. Oni se dostali do role, kdy musí, což je velice těžké. Sparta – vidíme všichni, prochází obrovskou krizí. Letos už mají čtvrtého hlavního trenéra, což také vypovídá o lecčems,“ porovnává aktuální formu svých bývalých zaměstnavatelů pětačtyřicátník Karel Poborský.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme