Sparta ztratila dva body s Eindhovenem, Slavia na Janov nestačila

Evropská liga UEFA: AC Sparta Praha - PSV Eindhoven 2:2, FC Janov - SK Slavia Praha 0:2

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská liga UEFA

Evropská liga UEFA | Foto: UEFA

FC Janov -  SK Slavia Praha  2:0 (2:0)

Slávisté „pohárově tradičně" neudrželi bezbrankový stav dlouho. Už ve čtvrté minutě se před slávistickou šestnáctkou dopustil faulu Suchý a z následného přímého kopu překvapil chybně postaveného Vaniaka Zapater a uklidnil domácí tým rychlou brankou 1:0.

Svěřenci trenéra Karolína mohli záhy vyrovnat, když si v osmé minutě naběhl na přihrávku za obranu Šenkeřík, ale tváří v tvář Ameliovi poslal svou střelu těsně nad branku. Víc už vedoucí tým italské ligy svému soupeři v prvním poločase nedovolil. Naopak své vedení ještě zvýšil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak viděl utkání reportér Jan Kaliba

Ve 39. minutě janovští dlouho obléhali velké vápno hostí. Tomovič poté vyslal přesný centr od pravého rohového praporku, míč napálil Sculli a nedal Vaniakovi šanci 2:0!

Ve druhém poločase měla Slavia několik náznaků šancí na vstřelení gólu, ale svou snahu nedokázala dotáhnout ke zdárnému konci. Na druhé straně i domácí tým si vytvořil několik šancí ke zvýšení svého náskoku, ale ani italští střelci už recept na překonání Vaniaka nenašli.

FC Janov - Slavia Praha 2:0

Branky: 4. Zapater, 39. Sculli. Rozhodčí: De Sousa - Dos Santos, Nogueira (všichni Portugalsko

Sestavy:

Janov: Amelia - Tomovič, Moretti, Bocchetti - Rossi, Zapater, Kharja, Criscito - Palacio, Crespo, Sculli. Trenér: Gasperini.

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Čelůstka - Vasiljevič, Ragued, Belaid (71.Volešák), Janda - Šenkeřík (46.Naumov), Hloušek. Trenér: Jarolím.   

Skupina B Evropské ligy:

Lille - Valencia 1:1
Branky: 86. Cervinho - 78. Mata.  

1. FC Janov    1 0 0   2:0   3
2. Lille           0 1 0   1:1   1
Valencia     0 1 0   1:1   1
4.Slavia         0 0 1   0:2   0


AC Sparta Praha - PSV Eindhoven 2:2
(0:0)

V prvním poločase si ani jeden z týmů nevytvořil souvislejší tlak a ani výraznější gólové příležitosti. Za zaznamenání stáli pouze Zemanova střela ze 30. minuty a přímý volný kop Žofčáka z konce úvodního dějství.

Úvod druhého poločasu přinesl hru plnou nepřesností na obou stranách, která se odehrávala pouze mezi šestnáctkami obou mužstev. V 61. minutě ale byla Sparta blízko vedení. Na Wilfriedovu kolmici si naběhl po pravé straně Žofčák, nacentroval a dobře hrající Holenda trefil hlavou pouze tyč Issaksonovi branky.

V 79. minutě byla Sparta odměněna za zvýšenou aktivitu. Z pravé strany levačkou odcentroval Martin Zeman. V pokutovém území našel zcela volného Hubníka, který z blízka hlavou překonal Isakssona - 1:0!

O tři minuty později však soupeř vyrovnal. Po přímém volném kopu se v pokutovém území  k odraženému míči dostal REIS a křížnou přízemní střelou nedal Blažkovi šanci - 1:1.

To už byl na hřišti Václav Kadlec, který měl velký podíl na dalším gólovém zápisu. V 87. minutě se protáhl obranou nizozemců a zpětnou přihrávkou vybídl Zemana ke skórování - 2:1.

Na vítězství to však Spartě nestačilo. V nastaveném čase hlavní sudí McDonald  dal na radu brankového rozhodčího a nařídil proti domácím penaltu za údajný faul Wilfrieda. K exekuci se postavil Reis a přesnou střelou rozhodl o dělbě bodů - 2:2.

AC Sparta Praha - PSV Eindhoven 2:2 (0:0)

Branky: 76. Hubník, 87. Zeman  - 79. Reis, 90+1 Reis (penalta)
Rozhodčí: McDonald - Conquer, Chambers (všichni Skotsko).

Sestavy:

Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Hoheneder - Žofčák, Vacek, Hušek, Zeman(90.Kalouda) - Wilfried, Holenda(77.Kadlec). Trenér: Chovanec.

Eindhoven: Isaksson - Pieters, Ooijer, Simons - Engelaar, Toivonen, Dzsudzsák, Manolev - Lazovič, Koevermans (64.Reis), Bakkal. Trenér: Rutten.

Skupina K Evropské ligy:

Kluž  - FC Kodaň 2:0
Branky: 53.Clulio, 75. Traore  

1. Kluž        1 0 0   2:0   3
2. Sparta    0 1 0   2:2   1
Eindhoven    0 1 0   2:2   1
4.Kodaň    0 0 1   0:2   0

Jan Kaliba, Mirko Vasič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme