Vystoupí Británie z EU? Poslechněte si veřejnou debatu ČRo Plus

Zůstane Británie v Evropské unii, nebo z osmadvacítky vystoupí? A jaké dopady vlastně případný odchod Spojeného království bude mít na ostatní země? Otázky o případném brexitu od 17 hodin probírají hosté Českého rozhlasu Plus ve veřejné debatě. Do studia ve Vinohradské 12 přišli odborníci i laická veřejnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Půjdete dnes po Vinohradské? Nabídněte si anglický čaj nebo si prohlédněte pravý londýnský Double Decker. Dostanete od nás i dárek. Parkujeme před budovou Rozhlas.

Půjdete dnes po Vinohradské? Nabídněte si anglický čaj nebo si prohlédněte pravý londýnský Double Decker. Dostanete od nás i dárek. Parkujeme před budovou Rozhlas. | Foto: Jan Bartoněk | Zdroj: Český rozhlas

Britské referendum proběhne už za dva dny - 23. června a podle průzkumů a veřejných diskuzí vše nasvědčuje tomu, že výsledek se nedá předpokládat do poslední chvíle.

Pozvání do studia S1 na pražských Vinohradech přijali ekonomové Eva Zamrazilová, Tomáš Sedláček a Pavel Kohout a další odborníci. Například Pavel Drahotský, Zbyněk Frolík, Václav Klaus mladší nebo europoslanci Jiří Pospíšil a Petr Mach. Diskuzi moderuje Petr Šimůnek.

Před budovou Českého rozhlasu na Vinohradské třídě můžete ochutnat anglický čaj s mlékem a posedět si v londýnském doubledeckeru.

On-line přenos

Debatu si můžete poslechnout v živém vysílání Českého rozhlasu Plus nebo prostřednictvím kanálu YouTube.

Většina Čechů si nepřeje, aby Velká Británie vystoupila z Evropské unie. V exkluzivním bleskovém průzkumu agentury Median pro Český rozhlas se tak vyjádřilo 60 procent dotázaných.

Průzkum pro ČRo: Odchod Británie z EU si nepřejí téměř dvě třetiny Čechů

Číst článek

Lidé se obávají zejména ekonomických dopadů takzvaného brexitu. Češi jsou přitom jinak k Evropské unii skeptičtí, v případě obdobného referenda v Česku by pro setrvání hlasovala jen necelá polovina z nich.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme