Po Topolánkovi jede do Bruselu také Paroubek

Po Mirku Topolánkovi jede do Bruselu jednat o eurokomisaři a Lisabonské smlouvě i Jiří Paroubek. Po předsedovi ODS se s šéfem Evropské komise José Barrosem sejde i předseda ČSSD. Náplň jejich rozhovorů je podobná: kdo by měl být další český eurokomisař a dokončení ratifikace Lisabonské smlouvy v České republice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Paroubek

Jiří Paroubek | Foto: Tomáš Adamec

Předseda ODS po setkání s José Barrosem mluvil o vážném nebezpečí, že Česko přijde o svého eurokomisaře. Varoval před průtahy v ratifikaci Lisabonské smlouvy, které by mohly Česko dostat do izolace.

Není jasné, co Barroso Topolánkovi řekl, protože mluvčí Evropské komise nechtěli o obsahu setkání blíže mluvit. Není ale příliš obvyklé, aby se předseda Evropské komise v době sestavování svého týmu setkával místo s premiéry s lídry hlavních politických stran v jednotlivých členských zemích.

Také Jiřího Paroubka se pravděpodobně bude ptát na současnou situaci v České republice a případnou shodu na jednom kandidátovi, kterého by Praha vyslala do Evropské komise.

Pavel Novák, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme