Výbuch v Budapešti způsobila nastražená bomba. Jestli šlo o terorismus, není jasné

Dva příslušníky policejní hlídky zranil v sobotu pozdě večer v centru Budapešti výbuch nastražené nálože. Oznámili to tamní vyšetřovatelé. Zatím ale podle nich není jasné, zda šlo o teroristický, nebo o kriminální čin. Dosud se spekulovalo, že výbuch byl následkem úniku plynu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní experti ohledávají místo výbuch v centru Budapešti

Policejní experti ohledávají místo výbuch v centru Budapešti | Zdroj: ČTK

Podomácku vyrobená nálož podobná trubkové bombě explodovala ve čtvrti oblíbené pro noční život s množstvím barů a restaurací. Policie oblast kolem náměstí Oktogon bezprostředně po události uzavřela a evakuovala budovy v okolí místa exploze.

V textu zveřejněném na webu budapešťské policie se uvádí, že oba zranění členové policejní hlídky byli hospitalizováni. Nikdo další už zřejmě zranění neutrpěl. Čin je vyšetřován jako pokus o mnohonásobnou vraždu.

Evropa by měla zřídit velký tábor pro uprchlíky na pobřeží Libye, navrhuje Orbán

Číst článek

Exploze, která nastala kolem půl jedenácté večer, vyvolala obavy z teroristického útoku. Lidé se z okolí místa události rozprchli v panice.

Na záběrech, které zveřejnil například server listu Mirror, jsou vidět policejní auta, jak směřují k místu výbuchu. Lidé z místa prchali opačným směrem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme