Teenageři ubili v Anglii Poláka, jeho kamaráda zranili. Jde o etnicky motivovaný útok, řekla policie

Skupina „náctiletých" Britů ve městě Harlow napadla a surově zbila dvojici Poláků. Jeden z napadených mužů na následky zranění zemřel. Policie útok prošetřuje jako etnicky motivovaný zločin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Květiny poblíž místa tragického útoku na dva Poláky v anglickém Harlow

Květiny poblíž místa tragického útoku na dva Poláky v anglickém Harlow | Zdroj: ČTK

Podle dosavadních informací obstoupil gang asi 20 chlapců i dívek oba Poláky v centru Harlow v sobotu večer u podniku rychlého občerstvení.

Teenageři zasypali oba cizince nadávkami a pak je brutálně zbili do bezvědomí.

Čtyřicetiletý Polák - podle médií Arkadiusz Jozwik - podlehl v nemocnici vážným poraněním hlavy. Jeho kamarád vyvázl s několika zlomeninami.

V policejní cele zatím skončilo pět pravděpodobných pachatelů ve věku 14 až 16 let. Podle policie šlo o nevyprovokovaný útok, který měl známky etnicky motivovaného činu.

Strážci zákona po útoku znásobili v Harlow hlídky v ulicích, aby uklidnili tamní přistěhovaleckou komunitu.

Radní města Jon Clempner řekl, že ho zpráva o napadení Poláků zarmoutila a šokovala. "Nevíme zatím jistě, co bylo motivem, ale ať již to bylo cokoli, tak to v Harlow nikdy nebude mít místo," citoval jeho slova web listu London Evening Standard.

Jiří Hošek, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme