Před lety zemětřesení utekla, nyní jí vzalo dceru. V Itálii umíraly celé rodiny

Ničivé zemětřesení, které ve středu časně ráno zasáhlo střední Itálii, si podle nejnovější bilance vyžádalo nejméně 120 mrtvých včetně dětí. V nejhůře postiženém městě Accumoli přišla o život celá rodina. Martina Turco ztratila svou rok a půl starou dceru, sama přitom před devíti lety přežila zemětřesení v Aquile.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Itálii zasáhlo zemětřesení. Epicentrum leželo jihovýchodně od města Perugia, jedním ze zasažených měst je také Amatrice

Itálii zasáhlo zemětřesení. Epicentrum leželo jihovýchodně od města Perugia, jedním ze zasažených měst je také Amatrice | Zdroj: Reuters

Martina Turco vyvázla z ničivého zemětřesení v Aquile před devíti lety živá. Tehdy si katastrofa vyžádala 309 životů. Po traumatickém zážitku se mladá žena rozhodla z rodného města odstěhovat. V Arquata del Tronto trávila letošní rodinnou dovolenou i se svou rok a půl starou dcerou Marisol, píše web italského deníku Corriere della Sera.

Dítě zrovna spalo, když se země začala třást. Dům to nevydržel, pod jeho sutinami záchranáři našli holčičku i její rodiče. Marisol ale pár hodin po převozu do nemocnice zemřela.

„U trosek jsem byl jako jeden z prvních, záchranáři mě tam nechtěli pustit. Bylo mi to jedno, musel jsem je jít hledat. Holčičce se už bohužel pomoc nedalo,“ popsal v nemocnici zoufalý dědeček malé Marisol.

Rodiče našli mrtvé v objetí

V městě Accumoli přišla o život celá rodina včetně osmiměsíčního a osmiletého dítěte. Rodina žila blízko kostela, který zemětřesní srovnalo se zemí úplně.

Záchranářům se pomocí psů podařilo osmiměsíční dítě najít ještě živé, zemřelo ale záhy v sanitce. Jeho otce a matku objevili po pár minutách. V objetí a mrtvé. Poslední naděje záchranářů zhasla poté, co i tělo jejich druhého osmiletého syna vydaly trosky bez známek života.

Větší štěstí měli Samuel a Leo – bratři ve věku čtyři a šest let z města Pescara del Tronto. Jejich babička je přiměla schovat se pod postel, možná díky tomu je záchranáři pod troskami našli živé.

Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme