OBRAZEM: Krvavé bojiště v Kyjevě očima zvláštního zpravodaje ČRo

Situace na Ukrajině zůstává dramatická. Vláda potvrdila, že zásahové jednotky mají k dispozici zbraně s ostrými náboji. Podle posledních informací zemřelo už na 50 lidí. A to jak na straně demonstrantů, tak v řadách policejních jednotek. Situaci v Kyjevě zachytil na fotoaparát i zpravodaj ČRo Martin Dorazín. Upozorňujeme, že některé fotografie jsou drastické.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pouliční boje v Kyjevě. Demonstranti jsou vybaveni štíty i helmami

Pouliční boje v Kyjevě. Demonstranti jsou vybaveni štíty i helmami | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

Kyjev dnes zažívá nejkrvavější den od vyhlášení nezávislosti před dvaadvaceti lety. Dnes tam podle oficiálních informací evidují nejméně 30 obětí, a to jen za poslední hodiny. Počet lidí, kteří přišli o život během tohoto týdne, už ale přesáhl pět desítek.

Ukrajinský ministr vnitra oznámil, že nechal rozdat policistům bojové zbraně. Demonstranti se vybavují štíty, helmami a přinášejí věci na barikády.

Pouliční boje v Kyjevě. Pouliční boje v Kyjevě. Na místě jsou zdravotníci, kteří se snaží pomáhat zraněným | Foto: Martin Dorazín

Pouliční boje v Kyjevě. Demonstranti připravují další barikády | Foto: Martin Dorazín

Pouliční boje v Kyjevě. Demonstranti jsou vybaveni helmami | Foto: Martin Dorazín

Ulice nadále doutnají a mnohé budovy jsou vyhořelé a zcela zdemolované. Demonstranti se snaží boje v centru Kyjeva zdokumentovat. Kdo střílí, se přesně neví. Je ale jisté, že policejní ostřelovači na místě jsou.

ONLINE: Boje v Kyjevě mírně polevují, mrtvých jsou zřejmě čtyři desítky

Číst článek

Pouliční boje v Kyjevě. Náměstí Nezávislosti | Foto: Martin Dorazín

Pouliční boje v Kyjevě nepřežily desítky lidí | Foto: Martin Dorazín

Pouliční boje v Kyjevě | Foto: Martin Dorazín

Kromě mrtvých jsou na místě desítky až stovky zraněných. Přesný počet nikdo neví. Záchranáři se je snaží na nosítkách odnášet mimo největší vřavu.

Pouliční boje v Kyjevě. Na místě jsou zdravotníci, kteří se snaží pomáhat zraněným | Foto: Martin Dorazín

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme