Na řecko-tureckou hranici přijíždějí nové posily

Řecká brána do Evropy se bude ode dneška hlídat pečlivěji. Jihovýchodní hranice celého bloku je dlouhodobě oblíbená mezi nelegálními imigranty z Asie a Afriky. Řecko dnes na svou hranici s Tureckem posílá prvních 600 pohraničníků z celkem 1800, kteří mají dohled výrazně posílit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Syrští uprchlíci přijíždějí do Turecka

Syrští uprchlíci přijíždějí do Turecka | Zdroj: Reuters

Řečtí pohraničníci dnes dostanou posily. Na hranici s Tureckem přijede prvních 600 z celkem 1800 mužů, kteří mají zajistit lepší kontrolu exponované oblasti. Až dorazí všichni, bude řecko-tureckou hranici hlídat čtyřikrát více lidí než dosud.

Řecko-turecká hranice je hlavní cestou nelegálů do Evropské unie, osm z deseti jich projde právě tudy. Hlídky se ve zvýšené míře zaměří i na hraniční řeku Evros, na které přibudou lodě a plovoucí bariéry. V řece se za poslední roky utopily desítky běženců, mnohem víc jich ale dosáhlo druhého břehu.

Agentura Frontex odhaduje, že během každého z uplynulých šesti roků se přes Evros do unie dostalo na sto tisíc uprchlíků.

Jitka Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme